Magazin Putovanja

MA: Ne možemo da opstanemo bez linije sa Beogradom

Montenegro-Airlines-2

Kompanija Montenegro erlajnz trpi veliku štetu zbog zabrane sletanja na beogradski aerodrom, izjavio je danas izvršni direktor te kompanije Vlastimir Ristić.

Ta izjava je usledila samo nekoliko dana nakon što su iz crnogroska avio kompanija saopštila da odluka Beograda ne ruši njihove planove.

– Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez te linije. To je linija koja ima generator tražnje, tu imamo uvek veliko interesovanje, i te kako je bitna za našu turističku privrede razvoj. I mi trpimo izuzetno veliku štetu zbog toga – kazao je Ristić za crnogorski javni servis.

– Još uvek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni Montenegro erlajnsa (MA) moći ponovo da sleću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezani – rekao je Ristić.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je 26. maja doneo odluku na osnovu reciprociteta kojom se zabranjuje sletanje aviona MA na beogradaki aerodorom “Nikola Tesla”.

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država, ali ne i za Srbiju, a granični prelazi sa nšom zemljom ostali su zatvoreni i na aerodromima.

Ristić je dodao da je MA spreman da obnovi linije čim se reši to pitanje. Ističe da je zabrana sletanja izuzetno teška odluka, jer je u pitanju najbolja linija ne samo Crne Gore, već i regionalno.

Ističe da korona virus ima, kako kaže, razarajuće posledice po avioindustriju.

– U MA, imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje ne možemo da izbegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci – pojasnio je Ristić.

Dodao je da je MA danas otvorio poslovnice u Podgorici i Budvi, a od danas kreće i prodaja.

– Juče smo kroz sistem pustili prve letove. Planiramo prvi let da bude 12. juna za Ljubljanu, a 14. za Frankfrurt – saopštio je Ristić, najavljujući ponovno pokretanje linija prema Parizu, Beču…

Smatra i da Crna Gora treba da ima dobru nacionalnu avio-kompaniju i savesno rukovođenje njome.

Zabranjeno sletanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodorom

Izvor: Tanjug

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link