Beograd Magazin

Dala avans od 10.000 € za silikone, doktor pokupio pare i nestao

violeta-vaci
Printscreen/Facebook

I pored brojnih upozorenja i zabeleženih slučajeva prevare, i dalje se dešava da naši ljudi olako nasedaju na reklame prevaranata. Poslednjih godina najčešće su u pitanju žene koje žele neku vrstu estetskog zahvata ili rekonstruktivne hirurgije, a najčešće su bile žrtve prevara raznih lažnih doktora, sa falsifikovanim diplomama i bez stručnog znanja, koje su svoju lakovernost skupo platile. Međutim, da varaju i ‘pravi’ doktori, dokaz je slučaj ove Subotičanke koja je zakazala i unapred platila intervenciju na jednoj klinici, kod pravog doktora.

– Hirurgu dr D. S. iz jedne beogradske klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju unapred sam platila 10.000 evra za ugradnju silikona u grudi i liposukciju. On me nije operisao, odlagao je operaciju, a kad sam tražila da mi vrati novac, rekao mi je da moram da čekam, tako da sam ga tužila i otkrila da je protiv njega pokrenuto još 30 tužbi i da ima velika dugovanja – priča Violeta Vaci (42) iz Subotice.

– Muž mi je tu kliniku preporučio zbog toga što se jedna prijateljica tamo operisala, stavila je silikone u grudi i bila je zadovoljna. Dugo sam se premišljala i odlučila da se operišem kod njih. Čula sam da tu dolazi doktor iz Brazila koji operiše, pomaže hirurzima i, kako bi se reklo, ispravlja greške nekih hirurga – tvrdi Violeta i dodaje:

– Htela sam da stavim silikone u grudi, odnosno da izvadim stare implantate, koje imam već 15 godina, stavim nove i manje, da zategnem kožu, kao i da uradim liposukciju. Prvi dolazak na kliniku mi je već bio čudan s obzirom na to da je to specijalna bolnica – tamo je bila samo jedna sestra, nigde nikog. Dobila sam informaciju da doktor D. S. ne radi operacije, bez lekara koji dolazi iz Brazila.

Violeta objašnjava da je prvi put u kliniku došla u decembru prošle godine i nakon toga se predomislila, odustala je. Ali je u januaru 2021. ipak odlučila da se tamo operiše.

– Došla sam sa suprugom, primio me i pregledao pomenuti doktor. Opet mi je bilo čudno kako na klinici nema nijedne reklame, pa sam za to i pitala. Dobila odgovor od doktora: „Meni ne treba reklama.“ Rekao nam je da operaciju moram da platim unapred jer se dešavalo da neki pacijenti zakažu operacije, lekar iz Brazila dođe i oni se ne pojave. Suprug i ja smo pristali misleći da kad potpišemo priznanicu s pečatom, ništa ne može da krene po zlu – priča Violeta.

– Potpisala sam priznanicu s pečatom 25. januara i dala 10.000 evra. Trebalo je da zakažem termin za operaciju upravo zbog dolaska tog doktora iz Brazila, ali tri puta su mi otkazivali zakazani termin. Prvi put je razlog bio to što je doktorova sestričina bila zaražena koronom, drugi put je navodno lekar iz Brazila bio zaražen virusom, a treći put je i dr D. S. zaražen. Nakon trećeg puta sam odlučila da javim doktoru da ne želim tu da se operišem i da hoću da mi vrati pare.

Ona navodi i da se sve to vreme telefonom čula s dr D. S. i da je redovno odgovarao na pozive i poruke.

– Kad sam rekla da želim da mi vrati novac, kazao mi je da ne može to tako zato što je novac već poslao lekaru u Brazil, da on onda odatle treba da vrati pare preko ambasade i da budem strpljiva. Vreme je prolazilo, novac mi nije vraćen. Angažovala sam advokata, koji se čuo s doktorom i tražio da mi vrati novac. Advokat je proverio poslovanje bolnice te je video da je u blokadi na iznos preko 5,5 miliona dinara i da ima više od 30 sudskih izvršnih predmeta s velikim dugovanjima. Bolnica je bila u stečaju. Zbog svega toga sam shvatila da sam prevarena i pokrenula sam tužbu protiv dr D. S. – kaže Violeta i dodaje da joj se od tada doktor više ne javlja na telefon.

Klinika nema svoj sajt, već Fejsbuk i Instagram nalog. Na istaknute brojeve telefona niko se nije javljao, prenosi Kurir.

50 lažnih estetičara u Srbiji vreba svoje žrtve, evo kako da prepoznate razne Save i Olgice

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link