Beograd Magazin

Postajemo bezdušna masa koja deli fotografije pacijentkinje iz Arene dok se presvlači

Društvene mreže su donele mnogo toga dobrog u modernom društvu, ali one sa sobom nose i jednako mnogo zamki i pošasti kojima retko ko uspeva da odoli. Koliko god bile korisne za komunikaciju, na društvenim mrežama se objavljuju i informacije i dezinformacije koje mogu napraviti mnogo više štete nego koristi.

Upravo takve fotografije se masovno dele na društvenoj mreži Instagram i to iz Beogradske arene, koja je od oktobra meseca ponovo prešla u kovid sistem, a na njima je naga pacijentkinja.

Pomenute fotografije su najverovatnije uslikane sa video snimka nadzornih kamera u ovoj privremenoj kovid bolnici, što je pogrešno na tako mnogo načina.

I postavlja se pitanje – ko će za to da odgovara?

Na slikama se vidi žena, tačnije pacijentkinja, koja je u Arenu smeštena zbog prisustva koronavirusa. Na spornoj fotografiji ona sedi na krevetu u grudnjaku, a na narednoj je naga do pojasa, piše Nova.

arena presvlacenje

Ove fotografije dospele su u javnost, a da lice i identitet ove žene nisu zaštićeni. Osoba koja je za to zaslužna, kao da nije ni pomislila da je ta žena nečija ćerka, majka… Uostalom, da li smo kao društvo toliko potonuli, da se slike obolelih pacijenata u donjem vešu ili bez njega dele kao sasvim normalna stvar?!

Inače, u ovoj privremenoj bolnici su, prema rečima koordinatora Arene dr Vlada Batnožića, uglavnom smešteni teži pacijenti sa jednostranom ili obostranom upalom pluća.

Dakle, žena sa fotografije je u Beogradskoj areni kako bi sačuvala svoje zdravlje, a ne da bi je neko fotografisao nagu i onda te slike obelodanio javno.

Odavno je jasno da nam je primitivizam zaposeo sve sfere života. U prilog tome svedoče komentari na ovu objavu, a ovo su samo neki od njih:

“Gde ima ta korona da je se nadišem”, “Stavili nju tamo da privuče i zdrave”, “Nadula se od korone”, “Nije ni čudo da teško diše”.

Došli smo do margine ljudskosti i više kao da nikoga nije briga za to. Polako ali sigurno, postajemo obezudešena masa koja komada tuđe živote, jer je previše tužna da bi se bavila svojim.

Sve što se zaliva raste. Šta zapravo zaliva Srbija?

Poznata influenserka glumi glamur, a skandalozni snimci otkrivaju realnost (VIDEO)

OGLAS

PARTNERI SAJTA


129 Shares
129 Shares
Share via
Copy link