Magazin

Građani Srbije više ne mare za životnu sredinu i mrze Kineze jer su rasisti

brnabic moja prva plata

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je skandalozne incidente vezane za vijetnamske radnike zaposlene na izgradnji kineske fabrike Linglong i po ko zna koji put uspela žestoko da uvredi sve misleće građane.

Njena najnovija izjava indirektno implicira da građanima Srbije nikada nije bila važna životna sredina (šta je to uopšte ‘životna sredina?!’), kao i da je jedini cilj izveštavanja o događajima u Linglongu zapravo napad na kineske investicije.

– Rekla sam nekoliko puta i ponoviću – svi koji posluju u Srbiji moraju da posluju u skladu sa našim zakonima, uključujući i Zakon o radu. Ono što nije u redu, mogu da uverim sve građane da će Vlada i nadležne službe reagovati – navela je predsednica Vlade Srbije.

Brnabić je ocenila da se evroposlanica Zelenih Viola fon Kramon oglašava na sve teme u Srbiji, „koliko god unutrašnje bile“. Fon Kramon Srbiji spočitava borbu protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, tvrdi Brnabić i dodaje da „čak i lobira za to da čak i pet država članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, to urade“.

– Ali istovremeno (Fon Kramon) dolazi i komentariše Linglong i vijetnamske radnike ili kineske radnike. Dakle, sve što može da našteti Srbiji vi možete da nadjete tu Violu Fon Kramon“, navela je Brnabić. Ona je dodala da se Fon Kramon toliko meša u unutrašnje stvari u Srbiji da je „ušla u izbornu trku u Srbiji – navodeći da ima svoje favorite u Srbiji koje podržava.

Premijerka je navela da ne isključuje mogućnost da su napadi na fabriku Linglong organizovani protiv kineskih investicija.

– U početku je problem fabrike Linglong bila zaštita životne sredine, sada su svi to zaboravili i fokusirali se na radnike tamo, prekosutra će biti nešto novo. Linglong će biti najveća fabrika na prostoru bivše Jugoslavije – rekla je Brnabić.

Ne brane Zrenjaninci vijetnamsko roblje, nego srpsku čast i najsvetiju baštinu

OGLAS

239 Shares
239 Shares
Share via
Copy link