Balkan Vesti

Najbolnija ‘pljuska’ za pretužnu i iz društva izopštenu Anu Brnabić stiže iz Crne Gore

brnabić
Printscreen

Crnogorska LGBTIQ asocijacija „Queer Montenegro“ pozvala je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da u Crnoj Gori sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom, pošto je izjavila da je i ona diskriminisana i da nije privilegovana.

– Pozivamo Anu Brnabić da sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom u Crnoj Gori, kao što to rade mnogi državljani Srbije i da nakon toga one svoja prava zatraže pred sudovima u Srbiji, koja je kao članica Saveta Evrope u obavezi da obezbedi poštovanje prava istopolnim parovima –  napisala je ta asocijacija na Tviteru.

Oni su istakli da je premijerka u utorak, nakon što je njena vlada zabranila održavanje Evroprajda, izjavila da je i sama diskriminisana i da nije privilegovana, pa su je „podsetili da može aktivistički delovati i zatražiti ostvarivanje svojih prava kroz pravosudni sistem“.

– Queer Montenegro’ pruža besplatnu pomoć i podršku svim parovima istog pola prilikom sklapanja partnerstva, kao i ostvarivanja svih povezanih prava po tom osnovu, te je ovaj servis, koji nudimo Ani Brnabić, dostupan i stranim državljanima/kama –  navodi se u objavi.

Podsetimo, premijerka je lamentirala nad svojom sudbinom pred LGBT aktivistima i to nakon što je Vlada na čijem je čelu zabranila održavanje Evroprajda a klako su je aktivisti sačekali, pogledajte u videu:

Izvor: Nova.rs

Zašto sam drugaricu, lažljivicu Brnabić prozivao da je bednica i doveo je do ivice suza

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

60 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap