Magazin

Vučić je postao svetski hit na Tviteru i sve je bolji i bolji što ga više gledate

vucic potpisivanje sporazuma

Brojni komentari i podela video snimka po društvenim mrežama ukazuju da je predsednik Srbije, u najmanju ruku – bio zatečen tačkom 16. sporazuma potpisanog u Vašingtonu, koji podrazumeva prebacivanje ambasade naše zemlje iz Tel Aviva u Jerusalim do 1. jula iduće godine.

Ceo region, ali i korisnici Tvitera širom sveta, dele na svojim nalozima snimak reakcije Aleksandra Vučića iz Bele kuće, na kojem neobično reaguje na reči Donalda Trampa da se Srbija obavezala da će svoje diplomatsko predstavništvo najkasnije do prvog dana jula 2021. godine preseliti u Jerusalim.

Time će Srbija biti treća zemlja na svetu, uz SAD Gvatemalu, koja će otvoriti ambasadu u Jerusalimu, a ujedno i prva evropska koja je donela takvu odluku.

Ovaj video je na svom zvaničnom Tviter nalogu podelio i švedski diplomata Karl Bilt, kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove.

Na Tviteru se oglasio i Jan Bremer, američki politikolog i predsednik Evroazijske grupe.

On je, deleći snimak, uz post napisao: “Srpski predsednik Vučić otkriva da prebacuje ambasadu svoje države u Jerusalim”.

Pojedini smatraju da je Vučića iznenadio samo prebrzi rok za prebacivanje ambasade u Jerusalim koji Izrael smatra svojim glavnim gradom.

Ima onih koji smatraju i da je Vučić potpisao sporazum bez prethodnog čitanja, poput profesora finansija Raše Karapandže.

Na video reaguju podjednako ljudi sa svih kontinenata.

Dovitljivi su u video ubacili i odgovarajuću muziku…

… Ili pravili mimove…

Izvor: Nova

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

9.5K Shares
9.5K Shares
Share via
Copy link