Magazin

I Vučić bi da bega iz Srbije, pa je naprasno progovorio i nemački

aleksandar vucic nemacki jezik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nesumnjivo privlači sve više pažnje svojim objavama na društvenim mrežama. Prvo je na Instagramu najavio kraj mafijaškog delovanja u Srbiji, a poslednja poruka upućena je onima koji žele da uče nemački jezik.

Naime, Vučič je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” objavio video snimak, na kojem se na samom početku čuje kako nemačka kancelarka priča na nemačkom jeziku, dok on sa osmehom gleda u knjigu ispred sebe, a potom namešta frizuru.

Zatim se Vučič obraća rečima:

 

View this post on Instagram

 

Nemački. Hvala mnogo na vašoj pažnji!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Angelu Merkel su svi slušali u Evropi s pažnjom, i ja naravno. Ali ovoga puta sam iskoristio, i to je valjda jedinstven slučaj, da sam uspeo da iskoristim njen govor za sopstvene potrebe, odnosno učio sam nemački. I naučio sam nekoliko važnih izraza koje se tiču borbe protiv koronavirusa. Tako da bih svim početnicima, kao što sam ja, preporučio da koriste njene reči, njene fraze, i tako će dobro da savladaju i sve ono novo što dolazi u nemačkom jeziku”, rekao je Vučić, a onda se upravo na nemačkom zahvalio na pažnji.

Inače, na početku snimka, Merkel je rekla, “da Nemačka nije nemoćna protiv koronavirusa, te da će ponašanje ljudi odlučiti kako će se situacija sa virusom dalje odvijati”.

Vučićeva “preporuka” od koga i kako učiti nemački jezik, naišla je na brojne komentare na društvenim mrežama, pa su tako pojedini upitali “šta je s učenjem ruskog u ranu zoru”.

“I ovaj će da bega za Nemačku”,

“Poslednji put kad je pričao strani jezik, tačnije kineski, dobili smo virus. Sad priča nemački…”.

 

View this post on Instagram

 

Ovim putem želim da potvrdim svoju posetu Kini u aprilu, kao i zadovoljstvo i radost što će predsednik Si posetiti Srbiju krajem sledeće godine. Želim da zahvalim predsedniku Siju na njegovom vođstvu, kao i kineskom narodu na njihovom prijateljstvu i na sve češćim posetama Srbiji. Kina je jedan od naših najvećih partnera i učinićemo sve da se osećate kao kod kuće. . . . I’m confirming my visit to China in April and jubilant President Xi will visit Serbia at the end of next year. I want to thank President Xi for his leadership and the Chinese people for their friendship and for visiting Serbia more and more. China is one of our biggest partners! We will do everything to make you feel at home. #Serbia #China

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Angela III, za 3 razred srednje škole,… Obavezna literatura!”,

“Ovaj sve luđi i luđi”, “Kuku lele. Vučić šajzen”,

“Nisam znao da su Nemačkoj potrebni i pravnici…hoće biti odliv ili cirkulacija?”,

“Ako je ovaj naučio nemački, ja sam naučila kineski…”,

“Predsednik uči nemački, časove ruskog ima rano ujutru, kad uči kineski to ne želim da znam, upisao je višu trenersku, uveče čita knjige o genocidu od 600 strana… Zašto mu neko ne kaže da treba da prestane da glumi genija, kad to očigledno nije? Ćuti i (k)radi, jasno nam je sve”, samo su neki od komentara građana na pomenuti video snimak.

Prema pisanju pojedinih medija, Vučić je još 2013. godine kada je bio prvi potpredsednik Vlade, učio nemački jezik, a s obzirom na to da je u najnovijem video snimku na Instagramu rekao da je početnik, čini se da mu učenje jezika baš i ne ide od ruke, piše portal Nova.

Podsetimo, Vučić je za medije govorio da aktivno uči ruski jezik, dok je, kako je svojevremeno izjavio, za učenje kineskog jezika “mator”, ali je na kineskom progovorio uoči posete najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Vučić podnosi žrtvu za sve nas i prima vakcinu od prvog proizvođača, ko god to bio

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

163 Shares
163 Shares
Share via
Copy link