Balkan Magazin

Najtužnija slika dana stiže iz Davosa, gde naš predsednik pregovara o budućnosti Srbije (FOTO)

Foto: BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno boravi na Svetskom ekonoskom forumu u Davosu, a fotografija sa panela o zapadnom Balkanu izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Glavni povod bio je raspored sedenja u sali…

Za sada je nepoznato kako je došlo do ovakvog rasporeda sedenja, te da li je predsednik Srbije sam hteo da bude izdvojen, ili je ostao bez stolice u redu gde su i svi drugi.

Na panelu su bili prisutni lideri sa Zapadnog Balkana, uključujući i premijera Kosova Aljbina Kurtija, a na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski…

Učesnici panela razgovarali su o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uslova za podsticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost rešavanja zamrznutih sporova, navela je agencija Beta.

Podsetimo, ovaj panel je najavljen posebno u medijskim izveštajima iz Davosa, i po prispeću srpske delegacije u ovaj švajcarski grad, gde na hotelu preko puta gde su odseli predstavnici naše zemlje, bile okačene dve zastave, Velike Albanije i Kosova, koje su potom uklonjene.

Vučić se prethodnog dana na marginama samita, između ostalih sreo i sa Lajčakom, dok je Lajčak na Tviteru objavio da je imao dobar razgovor sa Kurtijem.

Izvor: Beta, Nova

“Mogu da kupim sama sebi cveće”: Predsednik Vučić se savršeno uklopio u megahit Majli Sajrus (FOTO, VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

93 Shares
Share via
Copy link