Novi Sad

Novosađanin u mukama zbog prevaranta koji 8 godina vara ljude SMS porukama

Aleksandar Jelić iz Sevojna, koji godinama vara građane slanjem cirkularne poruke u kojoj traži novac, ponovo hara Srbijom, a zbog ove prevare u problemu se našao jedan Novosađanin.

„Ja sam, uplati mi 1.200 dinara u Pošti na Post Net uplatnicu, ali ovom čoveku JELIĆ ALEKSANDAR i obavezno upiši ovaj njegov telefon na uplatnici, MOLIM TE, POŽURI“, glase poruke kojima već osam godina ovaj prevarant vara lakoverne građane.

Njegov metod je krajnje jednostavan: kupi karticu na trafici i s nje šalje poruke na nasumične brojeve, pišući da je u nevolji.

Ubeđeni u to da je reč o njihovom prijatelju ili članu porodice, primaoci poruke šalju novac. Sumnja se da je ovaj prevarant proteklih godina ostvario imovinsku korist veću od 20 miliona dinara.

Kako „Blic“ piše, stvarna osoba koja se zove Aleksandar Jelić i živi u Novom Sadu postala je slučajna žrtva ovog prevaranta, jer sa svakim novim talasom prevara pravi Jelić dobija veliki broj poziva i poruka.

„Nisam znao šta se dešava. Telefon mi zvoni u pet ujutru i drug kome sam pozajmio nešto malo novca mi se pravda kako će ih odmah vratiti i kako nije znao da mi je frka za 1.500 dinara. Posle nekoliko dana, zove me rođak da me pita jesam li u dugovima i treba li mi više novca. Imao sam milion neprijatnih situacija, samo zato što se zovem Aleksandar Jelić“, rekao je ovaj Novosađanin za „Blic“.

Prema njegovoj priči ranije ispričanoj za ovaj list, on tačno zna kada je prevarant u zatvoru, a kada na slobodi prema tome da li ga poznanici i prijatelji zovu.

UPOZORENJE: Nova SMS prevara kruži Srbijom

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

374 Shares
374 Shares
Share via
Copy link