Magazin Putovanja

Otkrivamo 5 najjeftinijih aranžamana za advente u Zagrebu, Beču i Budimpešti (VIDEO)

Advent Zagreb
Photo credit: Julien Duval/Zagreb TZ

Imate li osećaj da je praznični duh nestao bez traga? Ako je tako, vreme je da posetite neki od adventa u susednim državama.

U zemljama gde većinsko stanovništvo čine pripadnici katoličke veroispovesti organizuje se advent. Reč je o periodu od 4 nedelje pred Božić koji podrazumeva organizovane uličnih bazara, manifestacija, posebnog uređenja trgova i prazničnih popusta u prodavnicama.

Reč advent znači dolazak, što u ovom slučaju označava dolazak na svet Isusa Hrista i približavanje Božića. Adventi na najlepši način među građane donose duh praznika, a neki od najlepših evropskih gradova ovaj period u godini koriste i kao veliki turistički potencijal.

Tako da, ukoliko još uvek niste posetili nijedan advent, otkrivamo vam one najlepše za koje su organizovani aranžmani po najpovoljnijim cenama.

Zagreb

Zagreb je grad šarma, sa romantičnim srednjovekovnim gornjim gradom, užurbanim donjim gradom, živopisnim pijacama, trgovima, ugostiteljskim objektima i prelepim zelenim parkovima. Smešten je pod obroncima Medvednice, uz obale reke Save.

Ovaj grad će vam poželeti dobrodošlicu otvorenog srca i svakim korakom po svojim istorijskim ulicama pokazati zašto je grad koji, uprkos svojoj veličini, još uvek nudi oaze za opuštanje i uživanje. Proverite zašto je Zagreb jedan od najposećenijih gradova Srednje Evrope, a advent u Zagrebu jedan od najposećenijih i najomiljenijih događaja turista širom celog sveta.

Put na advent u Zagreb po super ceni od 3.450 dinara po osobi je organizovan 10. decembra. Sve detalje naći ćete na linku Sabra advent Zagreb.

Temišvar

Susret sa Temišvarom će biti susret sa elementima neočekivanog i iznenađujućeg. Osetićete se zatečenim kada vidite grad koji opravdava svoj nadimak „mali Beč”.

Ako očekujete turističke atrakcije, bleštavilo noćnog provoda, gužvu i galamu, to nećete naći. Temišvar je miran i okrepljujuć, pruža Vam utočište od stresa.

Romantične šetnje pored Begeja i ispijanje kafe s pogledom na jedan od gradskih trgova biće maksimum Vaših napora u ovom gradu.

Zbog toga je idealna destinacija tokom adventa, kada praznični duh sve ono najlepše u ovom gradu pojača i pruži vam osećaj koji će vas na najelpši mogući način u vesti u novogodišnje i božićne praznike.

Polasci na advent u Temišvaru su organizovani 4. i 18. decembra. U pitanju je jednodnevni izlet po više nego povoljnoj ceni od 1800 dinara. Detaljnije informacije o aranžmanu naći ćete OVDE.

Advent u Beču i šoping u Pandorfu

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa sa punim pravom nosi titulu najboljeg mesta za život na celom svetu, već par godina unazad.

Tokom adventa ovaj grad postaje čista čarolija.

Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Katedrala sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi.

Sacher – nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu, i još sa kafanama i pivnicama, čuvenim točkom u Prateru i još monogo toga što ovaj carski grad moćne Habsburške monarhije nudi…

Agencija Sabra je organizovala paket aranžman za advent u Beču po ceni od 5.800 dinara, uz noćne vožnje autobusom. Više o svemu pogledajte na linku SABRA Beč advent.

Budimpešta

Budimpešta je prava turistička poslastica za mnoge turiste koji je posećuju i nosi epitet “TOP destinacija Evrope” godinama unazad.

Lepoti Budimpešte, pre svega, doprinosi 11 mostova koji spajaju dva dela grada – Budim i Peštu, Kraljevska palata na uzvišenju na samoj obali Dunava, zgrada Parlamenta koja je jedna od najvećih u svetu, Trg Heroja, prelepi široki bulevari Andraši i Rakoci…

Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću, ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”.

U Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci, ili niste sebi priuštili gurmansko zadovoljstvo u nekoj od čardi.

Međutim, u Budimpeštu niste doživeli ako niste posetili njen advent.

Polasci su organizovani 10. i 11. decembra, a ako baš želite romantičan dan, imate mogućnost fakultativnog krstarenja Dunavom. Cena po osobi je 3.300 dinara. Više o ovom aranžmanu pogledajte OVDE.

Segedin

Segedin leži na ušću reke Mureš u Tisu. Ovaj grad se smatra najsunčanijim u celoj Mađarskoj te je pogodan za posetu turista tokom cele godine.

Mnogobrojne fontane kao i termalni izvori podsećaju da je ovo ipak i grad vode. Kombinacija raznih stilova arhitekture kao i mnogobrojnog zelenila uz vrhunsku hranu u čardama i restoranima odgovoriće zahtevima i najzahtevnijih posetilaca.

Advent u Segedinu vam je dostupan za svega 1800 dianra po osobi. Sve detalje o ovom putovanju pogledajte na ovom LINKU.

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link