Lifestyle Putovanja

7 spektakularnih umetničkih dela koje bi obožavala i turbo-folk generacija

Autori ovih skulptura srušili su sve postojeće dogme i napravili nešto istiniski unikatno i čarobno. Predstavljamo vam 7 skulptura, zbog kojih bi i apsolutni laici zavoleli umetnost.

Kupačica – Nemačka

Veslači i ljudi koji se voze čamcima se zaprepaste kada naiđu na kupačicu – ogromnu skulpturu žene kojoj iz jezera vire glava i kolena. Umetnik se zove Oliver Vos, a delo je u Hamburgu.

Wonderland, Kanada

To inspire dreamers, Spanish artist Jaume Plensa created "Wonderland", a giant head sculpture just outside the entrance…

Gepostet von Nigra Shafo Art Gallery am Donnerstag, 1. Dezember 2016

Najbolja stvar je biti u ovoj skulpturi u Kalgariju. Spolja to je glava od žice, a iznutra potpuno novo iskustvo. Autor je španski skulptor Haume Plensa.

Karma, USA

Gepostet von Maria Luzia Gregorio Oliveira am Freitag, 8. März 2013

Kreacija korejskog skulptora Do Ho Suha sačekuje posetioce njujorške Albright-Knox umetničke galerije i momentalno pokreće njihvou maštu. Visoka je sedam metara, ali deluje kao da zalazi u oblake.

Spomenik violinisti, Holandija

هۆڵەندا،،النصب التذكاري للكمان ، هولندا في أمستردام "Stopera" ، حيث توجد قاعة المدينة والمسرح الموسيقي ، تحطمت أرضية…

Gepostet von Esmael Muhammad am Freitag, 2. Juni 2017

U čuvenoj amsterdamskoj zgradi “Stopera” gde se nalazi gradska skupština i muzička dvorana, razbijen je mermerni pod da bi se postavila skulptura violiniste. Autor je prava misterija. Niko ne zna ko je.

Neizbežnost vremena

Adam Martinakis http://www.martinakis.com

Gepostet von Hocus Fokus Awracadabra Art Prezentire am Donnerstag, 27. April 2017

Grčki umetnik i skulptor Adam Martinakis kreira digitalne skulpture žanra futurističke vizualne umetnosti. Možete ih videti sam na Internetu ili u printu. Ovo je jedan od razloga što moderna umetnost postoji: da pronađe nove načine izražavanja.

Slon i gravitacija – Pariz

slon

Skulptura Danijela Fajermena je imala vremena da poseti zamak u Parizu- Fontainebleau. Posvećena je autorovoj teoriji da bi slon mogao da održava ravnotežu na surli.

Trkač – Atina

trkac

Iz bilo koje vizure, ova skulptura deluje kao da je u pokretu i da trči. Napravljena je od neverovatnog broja sitnih delova zelenog stakla, a napravio je Kostas Varotos.

Izvor: Noizz.rs

Mistični, raskošni i jezivo prelepi portreti inspirisani slovenskom mitologijom

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Svaki put se iznandim koliko toga tek nisam videla i sta mi je sve u planu a lista samo raste.

10 Shares
Share via
Copy link