Recepti

5 načina za spremanje kuvanog vina

Kako dođe zima, tako se ulicama grada širi miris kuvanog vina, a u novosadskim kafićima i pabovima, nema lokala gde se ne služi ovaj napitak. Osim što će vas sigurno ugrejati i što je lepog ukusa, kuvano vino je odlično i protiv prehlade. Donosimo vam nekoliko načina za spremanje kuvanog vina u kućnoj varijanti.

Engleski način

U šerpu sipati vino, 1l, dodati 100g šećera, iseckanu narandžu, malo cimeta, lovorov list i oraščića. Zagrevati polako, da se šećer istopi, ali vino ne sme da proključa. Kada se šećer istopi, dodati džina i služiti vruće.

Za prehladu

Upržiti kašiku šećera, pa kad požuti dodati 0,5 dl vode. Mešati dok se šečer ne rastopiti, a zatim dodati 2dl vino. Dodati nekoliko zrna bibera, i kuvajte, ali vino ne sme da prokuva. Po želji dodajte cimeta.

Belo vino

Belo vino se takođe može kuvati. Možete koristiti i žuti šećer, a od dodataka najbolje idu aroma vanile, đumbir ili naredana kora limuna.

vino-najskuplje.novisad
kuvano-vino

Rum vino

Stavite vino da se kuva, dodajte šećer i začine po želji. Možete kombinovati cimet, oraščić, koru narandže i biber. Na kraju dodajte ruma, i nekoliko bobica suve borovnice ili ribizle.

Ljuto vino

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ako volite ljuto, u kuvano vino možete dodati čili začin ili mlevene paprike. Ovo se posebno preporučuje kod prehlada, a i kada vam je hladno. Ovaj napitak sigurno će vas ugrejati.

Saznajte više o vinskom turizmu

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
460 Shares
460 Shares
Share via
Copy link