Magazin

3 najlepše stvari koje morate da uradite pre Nove godine

Novogodišnje odluke često ostaju samo slova na papiru koja u nama već od prvog trena mogu izazvati osećanja neuspeha i nezadovoljstva samim sobom. Upravo zbog toga, zaboravite na depresivnu listu odluka i u Novu godinu uđite na najpozitivniji način i to uz tri najlepše stvari koje možeš napraviti za sebe.

Lista vaših najvećih dostignuća u 2016. godini

Lista odluka za ulazak u Novu godinu ne mora uvek da sadrži stvari koje ste napravili pogrešno ili pak ciljeve koje niste ostvarili (a trebali ste). Naprotiv, lista koju bismo svi trebali da napravimo i na koju ćete sigurno biti ponosni je onaj koji sadrži sve vaše uspehe u godini koja je na odlasku.

Setite se koje ste sve prepreke preskočili s velikom hrabrošću, uz suze ili pak osmeh na licu (čak i kada nije sve ispalo kako ste hteli). Prisetite se šta ste sve napravili za nekog drugog (prijatelje, članove porodice ili kolege). Setite se koliko ste puta uspešno rešili sve zadatke, male i velike životne probleme i hrabro nastavili dalje.

novogodisnje odluke

Lista svega na čemu ste zahvalni

Nova godina je vreme kada razmišljamo šta moramo da promenimo u životu. No, pre nego što počnete da se obasipate kritikama, uradite nešto što će vas razveseliti i na šta ćete biti ponosni.

Ako ste postali, majka ili tetka, ako ste vi i vaša porodica bili zdravi, ako ste upoznali kvalitetnu osobu ili obnovili staro prijateljstvo, ako ste imali kvalitetnu poslovnu godinu, onda zaista imate na čemu da budete zahvalni. Napravite spisak stvari koje su vam se dogodile u 2016. godini, a na kojima možete biti zahvalni i ponosno se nasmešite.

Lista stvari kojima se radujete u 2017. godini

Iako budućnost ne možemo da “pročitamo” postoje planovi za 2017. godinu koje smo svesno ili nesvesno već napravili. Zapišite sebi barem pet stvari (malih ili velikih) koje jedva čekaš u Novoj godini.

Veseliš se odlasku na venčanje drage prijateljice (ili pak organizaciji sopstvenog), veseliš se izlasku tvog najdražeg nastavka filma ili serije ili pak toliko čekanoj diplomi, planiraš putovanje za godišnji odmor ili jedva čekaš proleće da urediš svoj balkon ili baštu. Ovo su samo neke od sitnica koje možda neće uvek ići po planu, ali vam i sama pomisao na to mami osmeh na lice.

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link