Lifestyle

10 znakova da ste pronašli pravu ljubav

Na početku veze uglavnom je sve savršeno harmonično i lako je zaneti se da će zaljubljenost trajati zauvek. Kako vreme prolazi uglavnom shvatimo da smo se prevarili, a kada partner otkrije sve svoje osobine, stavove i nedostatke brzo promenimo mišljenje.

Postoji ipak nekoliko univerzalnih pokazatelja da saznate da li ste stvoreni jedno za drugo.

Ukoliko vam se još na početku stavovi o važnim stvarima razlikuju i ne možete da se usaglasite oko većine stvari – odmah treba da vam bude jasno.

Ukoliko se ipak dvoumite, sledeće stvari će vam pomoći da shvatite da li vaša veza ima potencijal da traje zauvek:

Imate sličan društveni status

Možda na početku nećete obraćati pažnju na razlike, ali ako je partner vaspitan na drugačiji način nego vi, to će se kasnije odraziti na njegove stavove koji će biti drugačiji od vaših i to će dovesti do mnogo nerazumevanja.

Imate sličan smisao za humor

Bilo bi predivno da razumete partnerove šale i da sami znate kako da se nasmejete i uživate jedno sa drugim. Biće strašno ako jedno drugom dosadite i prestanete da se smejete zajedno.

Imate iste poglede na roditeljstvo

Kada se parovi odluče da imaju dete, trebalo bi da to znači da su veza ili brak stabilni. Ali ipak, mogu postojati skriveni problemi, kao što su stavovi oko odgajanja i vaspitanja. Zato, bolje je da unapred razgovarate o ovim stvarima, kako biste znali da li uopšte treba da načinite taj korak pre nego što bude kasno.

Imate isti ili sličan stav o finansijama

Mnogo je teško da čovek koji nije naučen da planira zajednički budžet nađe zajednički jezik sa nekim ko ima veliki osećaj za odgovornost i štednju.

Ova tema je veoma delikatna, pa je bolje da provedete život sa čovekom koji deli vaša interesovanja i stavove na ovom polju, jer će vam u protivnom ovo biti najčešći razlog za svađu.

Imate isto mišljenje o kućnim obavezama

Da biste izbegli situaciju u kojoj će vam život i dom biti haotični, važno je da imate dogovor oko kućnih poslova. Zato je najbolje da sa osobom sa kojom želite da provedete život počnete da živite još pre braka, kako biste videli da li bi vaši stavovi bili usaglašeni.

Jer, svesni ste i sami da bi zajednički život čoveka koji može da podnese haos i čoveka koji je “alergičan” na nered bio veoma težak.

Imate iste stavove o ONIM potrebama

Ovo je jednostavno – nećete biti srećni ako shvatite da vaše potrebe neće biti zadovoljene redovno, kao što biste vi voleli.

Imate iste prioritete u životu

Teško je da dvoje ljudi koji imaju različite prioritete žive zajedno.

Na primer, ako žena želi da bude domaćica, a vi ne želite da budete jedini koji u porodici radi, teško ćete naći kompromis. Ili obrnuto, ako žena želi da gradi karijeru, a muž se sa time ne slaže, šta dalje?

Oboje ste spremni za zajedničku budućnost

Ako je devojka spremna za zajednički život, a muškarac se dvoumi da je zaprosi i odugovlači sa tim, to može biti veoma razočaravajuće. Ili, pak, ako u braku shvatite da jedno želi decu, a drugo u tom periodu uopšte nije zainteresovano za proširenje porodice, nastaće veliki problemi.

Zato je važno da ste oboje spremni za zajedničku budućnost, u suprotnom, zašto biste gubili vreme?

Zainteresovani ste jedno za drugo kada ste zajedno

Čak i posle dugog perioda u kojem ste zajedno, važno je da ne upadnete u monotoniju i da uvek nađete nešto što će oboma biti zanimljivo.

Isto tako, nikada ne smete da izgubite interesovanje jedno za drugo ili za dešavanja u partnerovom životu. Uvek nađite vremena jedno za drugo i provedite ga tako da vas ništa ne sprečava u tome.

Ne trudite se da promenite jedno drugo

Ovo je veoma važno za one koji su na početku veze rekli ili pomislili: “Ne dopada mi se baš karakter, ali ću ga promeniti vremenom”. Zaboravite na to.

Budite sa nekim zbog toga što ga volite takvog kakav jeste, jer nikada nećete uspeti da ga promenite kako biste želeli. Svako ima svoje stavove i način života, a nije vaša stvar da ga menjate i obratno.

Marli je najbolje znao kako treba voleti ženu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link