Magazin Novi Sad

Ovako će izgledati renovirana železnička stanica u Novom Sadu (FOTO)

zeleznicka-stanica-novi-sad
Foto: Render CRDC

Železnička stanica u Novom Sadu je izgrađena 1964. godine i od tada nije obnavljana. Ona bi uskoro trebalo da zasija u novom ruhu.

Sredinom decembra nastavljeni su radovi na rekonstrukciji staničnih perona železničke stanice u najvećem vojvođanskom gradu, a u okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad.

U toku su izgradnja temelja perona i nadstrešnica, kao i šahtova za kišnu kanalizaciju, navodi se na sajtu Infrastuktura železnice Srbije.

Takođe, u enterijeru stanične zgrade nastavljeni su radovi na uređenju prostorija Centra za daljinsko upravljanje, zatim staničnog restorana, kao i na obnovi pojedinih kancelarija, piše portal Gradnja.rs.

zeleznicka-stanica-novi-sad-1
Foto: Render CRDC

Uskoro i radovi na staničnom platou

Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova tokom protekle nedelje nije bilo radova na staničnom platou zbog izuzetne vlažnosti terena, ali će i ovi radovi uskoro biti nastavljeni, kažu za Gradnju u IŽS.

Izvođač radova počeo je sa aktivnostima na izgradnji kampa na železničkom zemljištu pred pruge Novi Sad – Novi Sad ranžirna. Ugrađeni su cisterna za otpadne vode, pristupni put, a postavljeni su i kontejneri.

U stanicu Novi Sad dopremljen je materijal za nastavak radova poput kanalizacionih cevi, trenažnih creva, geotekstila i metalnih kalupa za izradu betonskih temelja za kontaktnu mrežu.

Pored toga nabavljena je i armatura različitih dimenzija, pesak, šljunak i šine, a u toku narednog perioda očekuje se doprema pragova, skretnica i tucanika.

Zeleznicka-stanica-Novi-Sad-2
Foto: Render CRDC

U stanici su predviđeni radovi na sanaciji podova, zidova i krova, kao i energetska sanacija objekta.

Aktivnosti na rekonstrukciji stanice u Novom Sadu, koja je sagrađena 1964. godine, počele su krajem septembra.

Radove izvodi konzorcijum kineskih kompanija „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“, koji radi na izgradnji pruge za velike brzine između Novog Sada i Subotice.

Prva faza obuhvata radove na prva tri stanična koloseka, kao i na desetom i jedanaestom koloseku, zatim izgradnju novog perona i nadstrešnice, kao i delimičnu sanaciju i adaptaciju stanice Novi Sad.

Završetak prve faze rekonstrukcije ove stanice usklađen je sa puštanjem u saobraćaj deonice pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad.

U stanici Novi Sad predviđeni su radovi na sanaciji podova, zidova i krova, kao i energetska sanacija objekta. Takođe, biće zamenjena fasada i stolarija.

Pothodnik će biti dugačak ukupno oko 60 metara, a sa prilaznim stepeništem i liftovima njegova korisna površina iznosiće oko 800 kvadratnih metara.

Postojeći stanični pothodnik ispod trećeg, četvrtog, petog i šestog koloseka biće produžen i modernizovan, a novi deo pothodnika biće dužine 30 metara i činiće ga i stepenišna konstrukcija, kojima će se izlaziti na novoprojektovani treći i četvrti peron.

Pothodnik će biti dugačak ukupno oko 60 metara, a sa prilaznim stepeništem i liftovima njegova korisna površina iznosiće oko 800 kvadratnih metara.

U skladu sa novim tehnološkim potrebama za prugu velikih brzina, u stanici je predviđena i adaptacija prostorija u kojima će biti smeštena nova signalna i telekomunikaciona oprema, u skladu sa zahtevima korisnika i Idejnim tehnološkim projektom.

zeleznicka-stanica-novi-sad-3
Foto: Render CRDC

Od Beograda do Budimpešte na proleće 2025.

Železnički saobraćaj se trenutno iz Novog Sada nesmetano odvija po četvrtom staničnom koloseku ka Subotici i Somboru, dok bi prva faza rekonstrukcije stanice, kako je najavljeno, trebalo da traje do prvog kvartala naredne godine.

Prema najavama, deonica od Beograda do Novog Sada trebalo bi da bude u funkciji do septembra sledeće godine.

Završetak deonice od Novog Sada do Subotice planiran je za kraj 2024. godine, do kada bi trebalo da se okončaju i radovi u Mađarskoj.

Ukoliko sve bude išlo po planu, brza pruga Beograd – Budimpešta trebalo bi da proradi celom svojom dužinom na proleće 2025. godine.

zeleznicka-stanica-novi-sad-4
Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

783 Shares
783 Shares
Share via
Copy link