Magazin Vesti

Preminuo glumac Nenad Nenadović

nenad-nenadovic

Srpski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini.

Prema pisanju domaćih medija, Nenad Nenadović primljen je pre nekoliko dana u bolnicu zbog komplikacija izazvanih kovidom 19.

Nenadović je rođen u Beogradu 20. oktobra 1964. godine.

Sa glumačkim pozivom susreo se još kao dečak kada je zaigrao u Vagi za tačno merenje. Usledile su uloge u seriji Povratak otpisanih, filmu Boško Buha…Pamte se njegove uloge u serijama Priče iz majstorske radionice i Bela lađa.

Voleo je rad i na televiziji pa je rado bio član ekipe Zooteke, emisije Pet-šou, Fazoni i fore.

Po završetku Akademije postao je stalni član ansambla pozorišta „Boško Buha“ kome je ostao veran do kraja. Beležio je rekorde po broju odigranih predstava, a od deteta glumca je postao pedagog dece glumaca, piše N1.

„Po profesiji sam jedinac, ali nisam rastao kao klasičan jedinac, jer je u našoj kući stalno bilo još nekoga – svako ko je dolazio u Beograd da studira bio je kod nas, pa je odatle išao dalje. Tako sam naučio da delim i navikao da se stalno s nekim družim. Bio sam jako nemirno dete, na samoj granici pristojnosti“, naveo je glumac u objavi na sajtu pozorišta.

Dobitnik je više priznanja, ali je posebno izdvajao tri „Buhine“ nagrade za predstave Tri musketara i Princ – arkadna avantura.

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

Devojčica htela da skoči sa mosta u Novom Sadu, a Markove reči spasile su joj život

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
237 Shares
237 Shares
Share via
Copy link