Za ljubitelje sezonskog voća i kolača od kajsija, izabrali smo za vas 5 način na koje možete da spremite vaše omiljeno voće. Pročitajte!
TART S KAJSIJAMA
Nešto drugačiji tart od onih na koje ste navikli. Pored klasičnog recepta za testo, nadev se sastoji od svežeg sira, šećera, jaja i kajsija koje se stave odgore i pospe se listićima badema. Sve se zajedno peče.
PEČENE KAJSIJE
Veoma jednostavan desert koji možete jesti sam, ili dodati griz, sutlijaš ili sladoled uz kajsije.
Kajsije se poređaju u pleh, pospu listićima badema i đumbirom ili muskatnim oraščićima i sve se zajedno peče.
LEDENA TORTA OD KAJSIJA
Prava letnja torta, veoma osvežavajuća. Torta je veoma laka za pripremu, naravno bez pečenja. Umesto testa stavlja se piškota sa puterom, a u nadev ide jogurt, kajsije, šećer, sok od limuna, malo piškota, slatka pavlaka a ko voli može da doda i malo likera od kajsija.
NEMAČKI KOLAČ S KAJSIJAMA
Iako se pravi od dosta sastojaka, ovaj kolač je jednostavan za pripremu i naravno veoma ukusan. Napravi se klasično testo, kajsije se poređaju odgore, prelije se prethodno pripremljenom glazurom od pudinga, kisele pavlake, šećera, žumanca i malo ruma i sve se peče u prethodno zagrejanoj rerni.
LENJA PITA S KAJSIJAMA
Recept za sve ljubitelje lenjih pita. Od klasične lenje pite na koju smo navikli se razlikuje u pripremi voća tj kajsija. Kajsije se očiste i skuvaju i napravi se pire. Tako pripremljen pire od kajsija se ukuva sa pudingom od vanile, šećerom i grizom dok se ne zgusne. Ostatak pripreme je kao i za klasične lenje pite.
Dodaj komentar