Top 10

Najintrigantnije dečje predstave

Ne znate kako da se izborite sa maštom svoga deteta? Jedna od najboljih stvari koje rasplamsanu maštu kanališu u kreativnost jeste pozorište. Ovo su najintrigantnije, istovremeno i najgledanije, predstave scene za decu Pozorišta mladih tokom marta i aprila.

Ko je rekao mjau?

ko-je-rekao-mjau

Predstava namenjena deci do 6 godina starosti. Upoznaje decu sa osnovnim bojama. Svaka predstava je eksperimentalna, podstiče učestvovanje dece i roditelja. Nijedno izvođenje nije identično, jer omogućava deci da sama biraju ko će biti glavni lik, njegov karakter i kako će se zvati. Posle predstave deca imaju i zadatak da oboje bojanku koju dobiju.

Anđeoska bajka

Andjeoska-bajka

Lutkarska predstava namenjena najmlađoj publici, starijoj od 3 godine. Za mnogu decu ovo će biti prva pozorišna predstava koju će gledati.

Vuk i jarići

vuk-i-jarici

Interpretacija narodne bajke Vuk i 7 jarića u malo drugačijem kontekstu – ovaj put su to 4 jareta koja pokušavaju da nadmudre vuka koji želi da ih pojede. Predstava se preporučuje deci starijoj od 3 godine.

Kako je otkriveno letenje?

kako-je-otkriveno-letenje

Lutkarska monodrama o dugokljunoj mislećoj rodi koja želi da poleti. Ovo je priča koja pokušava da podstakne dečiju maštu i zaintrigira istraživački duh. U predstavi postoji i didaktički momenat – zastupljeni su delovi gradiva iz geometrije i fizike koji se obrađuju u prvim razredima osnovne štole. Zato se predstava najviše preporučuje deci starijoj od 5 godina.

Suncokreti

Suncokreti

Zanimljiva predstava, moderna bajka koja govori o zajedništvu, prijateljstvu, o sunčevom zraku koji svako mora da pronađe u sebi. Namenjena je deci starijoj od 6 godina.

Share via
Copy link