Kvalitetno predjelo ponekad zna da bude ukusnije od glavnog obroka kojeg ćete naručiti u restoranu, međutim neka je boje preskočiti, posebno jer ih možete bolje spremiti kod kuće, ali i uštedeti novac.
Nekoliko kuvara je za Huffpost otkrilo koja predjela nikada ne bi naručili u restoranima.
Tanjir sa sirom i krekerima
Šef Nik Filds kazao je da je bolje da izbegavate jednostavne tanjire sa sirom i krekerima, ponajviše jer je to lako pripremiti i sam.
– Zanimljivije je napraviti vlastitu platu i izabrati stvari koje voliš – objasnio je on.
Takođe, dodaje da sir na takvim tanjirima možda i nije svež ili onakav kakav volite da bude. prenosi N1 Zagreb.
Prženi štapići mocarele
Kuvarica Meri Kirnan kaže da uvek preskače ovo predjelo jer daje utisak da količina nikada ne odgovara ceni koju plaćate.
Osim toga, objašnjava i da ovu odluku temelji na prerhrani, jer iako se može zadovoljiti samo jednim štapićem, najčešće ih pojede sve.
Međutim, ako restoran radi nešto kreativno za izradu ovih štapić, poput upotrebe domaćeg sira i slično, kaže da bi to rado probala.
Prokelj
Ako nije jesen ili zima, bolje je preskočiti predjelo od prokelja navodi šef Randal Brod.
– Prokelj je jesenje-zimsko povrće i najbolje je poslužiti ga tokom tih sezona – rekao je poznati kuvar.
Pržene lignje
Kuvari su podeljeni po pitanju ovog jela. Brod navodi da su pržene lignje svuda iste i da je jedina razlika u sosu.
Međutim, Kirnan se ne slaže sa njim. Ona navodi da ih naručuje uvek kada restoran želi da ih pripremi prema njenim željama.
– Sklona sam da naručujem stvari koje sama ne bih napravila kod kuće, a pržene lignje spadaju u tu kategoriju.
Naručiću ih prvi put i ako vidim da restoran zna da pravilno pripremi ovo jelo, onda sam spremna da ga naručim opet”, kazala je.
Izvor: N1
Svetski kuvari nas prvo nagrdili a sad sastavili listu od 10 najboljih srpskih jela
Dodaj komentar