Magazin

Mnogi Srbi greše, evo kako se pravi turska kafa

kako-se-kuva-turska-kafa

Turska ili domaća kafa jedna je od najpopularnijih na našim prostorima.

Većina nas dan počinje sa kafom i dok je jedni piju na prazan stomak, drugi vole da svoju šoljicu kafe popiju nakon doručka ili uz kašičicu meda.

Svi, bez izuzetka, imaju svoju tehniku spremanja kafe.

Ipak, kako pišu Novosti, prava turska kafa se sprema na ovaj način:

– Prvo sipate vodu u šoljicu iz koje ćete da pijete kafu i tako izmerite količinu tečnosti.
– Vodu stavite u džezvu.
– Potom stavite u džezvu i jednu kašičicu šećera, ali ne mešate ništa.
– Zatim dodate jednu kašičicu kafe – isto ne mešate ništa.
– Zatim stavite džezvu na ringlu i tek kada voda počne da se zagreva, lagano promešajte kafu.
– Sačekajte da kafa počne da vri, a potom je sklonite sa ringle.
– Ne mešajte kafu, samo je sipajte u šoljicu.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Meso, slatkiši, kafa: U Bosni sve jeftinije nego kod nas, preko Rače u praznični šoping

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link