Pokojni Enton Bordejn važio je za kulinarskog virtuoza, velikog avanturistu i pravu ikonu pop kulture. Ovaj vrhunski šef bio je poznat po oštrom jeziku i iskrenosti, a često mu je postavljano pitanje o najgorem iskustvu koje je doživeo u restoranu.
Iako je više puta spominjao rektum namibijske bradavičaste svinje kao neprijatno gastronomsko iskustvo, priznao je da je probao daleko gore stvari.
Slična osećanja gajio je u vezi sa hranom u avionu.
– Niko se nikada nije osećao bolje nakon što je jeo hranu koju poslužuju u avionu. Mislim da je ljudi jedu samo zato što im je dosadno. Ne jedem u avionu. Volim da dođem na svoju destinaciju gladan – rekao je jednom prilikom, prenosi n1info.hr.
Govorio je kako bi avionsku hranu odbio čak i kad bi iz svog rodnog Njujorka putovao na duge staze, do Japana ili Novog Zelanda, prenosi Far Out Magazine.
Umesto uobičajene avionske hrane, Burden je često naručivao zanimljivu kombinaciju.
– Za dug let naručio bih sir i porto. Pojeo bih malo sira, a zatim se uništio alkoholom – izjavio je Bordejn.
Ipak, prvo mesto pripalo je fermentisanoj ajkuli, koju je pojeo 2004. godine, tokom prve sezone serije „Bez rezervacije“ na Islandu.
– Ovo je verovatno najgora stvar koju sam ikada stavio u usta – rekao je.
Izvor: n1info.hr
Dodaj komentar