Magazin Srbija

Kupci su odabrali – 7 savršenih deluxe proizvoda za prazničnu trpezu, a ima ih samo u Lidlu

Sladoled i čokolada na štapiću
Foto: Luftika

Verujem da je većini prva asocijacija na novogodišnju trpezu sarma, pečenje i ruska salata. To je, zapravo, uobičajeni meni svih prazničnih trpeza kod nas, naročito kod domaćica starog kova. Još kada se zaređaju: slava sveti Nikola, novogodišnji doček, pa Božić, svima nam je toga preko glave. Ako želite trpezu koja će, kako i dolikuje dočeku Nove godine, biti deluks i za pamćenje, onda pravac u Lidl. Kao i svake godine, ovde možemo kupiti fenomenalne proizvode iz deluxe linije, koji se ne mogu naći nigde drugo, a koji će učiniti novogodišnje praznike magičnim.

Magija novog.praznika
Foto: Luftika

Sproveli smo internu anketu među potrošačima, koji su Lidl deluxe proizvodi njihov favorit za praznike i ovo je izbor kupaca. A dobili smo i par recepata i kulinarskih caka.

1.Namaz od vrganja i patlidžana

Namaz
Foto: Luftika

Zbog jedinstvenog ukusa, ali i mogućnosti da se kombinuje uz razna jela, namaz od vrganja i patlidžana je izbor iskusnih domaćica. Obično se služi uz bruskete, a odlično ide i uz ćuretinu. Ipak, za praznični trpezu preporučujemo da ga poslužite sa jajima na sledeći način:

  • 5 skuvanih jaja prepoloviti na pola i izvaditi iz njih žumanca.
  • Izgnječiti ih viljuškom i dodati im 2 kašičice namaza od vrganja i patlidžana.
  • Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  • Puniti polovine belanaca smesom i ukrasiti peršunovim, ili listom celera.
punjena jaja
Foto: Luftika

Na isti način možete puniti jaja, ali sa deluxe majonezom sa tartufima. Ovako dekorisana jaja, ne samo da će biti ukras svakoj mezi, već im je i ukus savršen.

2. Šunka iz Španije i francuski sir

Za nas je nezamislivo da se na prazničnoj trpezi ne nađu pršuta i sir. Ove godine imate priliku da svojim gostima poslužite nešto što verovatno nisu još probali – suvu šunku iz Španije sa periodom zrenja od minimum 8 meseci. Uz ovaj deluxe proizvod kupci preporučuju i francuski sir – camembert i grčke masline. Ova harmonija ukusa, biće još lepša ako je servirate na nesvakidašnji način –  u obliku novogodišnje jelke. Evo i kako:

  • Kupite u knjižari stiropor u obliku kupe.
  • Obložite ga providnom folijom i izbockajte čačkalicama da liči na jelku.
  • Na svaku čačkalicu ređajte kockice sira, masline, čeri paradajz i šunku savijenu u obliku cveta.
  • Servirajte na okrugloj tacni, a okolo možete poređati jaja punjena namazom od vrganja i patlidžana.
jestiva jelka
Foto: Luftika

Ukoliko ne nađete stiropor kupu, ne očajavajte. Iskusne domaćice nam otkrivaju rešenje za to. Osnova za jestivu jelku se može napraviti od jedne jabuke, na koju se čačkalicama odozgo pribode veća šargarepa.

3. Deluxe plodovi mora

Pošto je period novogodišnjih praznika kod nas vreme božićnog posta, često domaćice budu u dilemi šta da spreme za one koji poste. Obično se taj meni svede na posni pasulj i prženu ribu. Ove godine u Lidlu imate širok izbor plodova mora od hobotnica, škampi, kozica do miksa morksih plodova. Način pripreme je vrlo jednostavan, a evo i recepta:

  • Na maslinovom ulju proprziti glavicu sitno seckanog crnog luka.
  • Kad luk postane staklast dodati mešavinu morskih plodova.
  • Malo ih proprziti, pa preliti belim vinom.
  • Kada vino ispari dodati začine po ukusu – so, biber, vegetu.

Služi se obično uz pirinač, a za Novu godinu ih možete poslužiti uz deluxe šarenu testeninu sa božićnim motivima.

4. Riblja ikra

U Novu godinu, kažu, treba ući sa nečim novim. Ako do sada niste imali priliku da jedete riblju ikru, odlična prilika da u najluđoj noći i to probate. Kupci se slažu da ovaj, za naše podneblje nesvakidašnji proizvod, mogu retko da kupe, pa je ovo prilika. Možete je spremiti na više načina, a jedan od njih je da se od nje napravi namaz:

  • Izblendirajte 8 kašičica riblje ikre.
  • Dodajte 1 kašičicu limunovog soka.
  • Polako ulijte 1 kašičicu maslinovog ulja, dok se dobro ne sjedini.
  • Dodajte sitno iseckanu 1 kašičicu crnog luka.
  • Namaz pre posluživanja pokapajte sa malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.

5. Dezert od limuna

 

Lemon desert
Foto: Luftika

U vreme novogodišnjih praznika, sladokusci u Lidlu ne znaju za šta bi se pre odlučili: tiramisu, čokoladni sufle, profiterole, makaronsi… Ipak, naš izbor ovog puta je deluxe dezert od limuna. Prelepo osvežava, a mala količina alkohola u kori, daje mu poseban šmek. Čaša roze vina i parče ovog kolača dovoljni su da zaboravite na sve probleme!

6.Čokolada na štapiću i sladoled od marcipana

Novoj godini se, kao što je poznato, najviše raduju mališani. U Lidlu u ovom periodu, nema čega nema za najmlađe. Ipak, kupci izdvajaju dva proizvoda, koji klinci, ali i odrasli prosto obožavaju – čokolada na štapiću i sladoled od marcipana. Čokolada je tamna, bela, mlečna sa karamelom ili sa keksom i najlepša je kada se umače u mleko.

čoko lizalica
Foto: Luftika

To  je deci omiljeni ritual pred spavanje, a odrasli mogu da je konzumiraju uz kafu. Pošto nismo navikli da jedemo sladoled zimi, ovaj deluxe proizvod je pravi hit. Ne samo da je divnog ukusa, već i izgleda u skladu sa praznikom, jer je u obliku jelke.

7. Set začina za džin tonik

Praznici ne bi bili to što jesu da se, za bolje raspoloženje, ne popije i koja čašica. Ljubitelji džin tonika, uživaće u novim ukusima uz deluxe pakovanje začina za ovo piće: korijander, crveni brazilski biber, kleka, kardamon i cvet hibiskusa. Napravite piće omiljenog ukusa i dočekajte veseli novu 2025. godinu. Živeli!

Gin tonic spices
Foto: Luftika

Malim darivanjima napravite veliku magiju. Humanitarna kampanja Lidla i Crvenog krsta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

 

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link