Verovatno nam se svima zadesilo da se zateknemo u prepunom lokalu i da protekne čitava večnost pre nego što se konobar pojavi da nas usluži, a otprilike protekne još isto toliko vremena dok narudžbina ne stigne.
Ukoliko vam je muka od sličnog scenarija, a usput ste poželeli i da se sami nađete u ulozi šankera, jedan beogradski kafić ima pravo rešenje za vas – princip samousluge, gde svaki gost sebi sipa piće!
Ovakvi lokali nisu novina u svetu, a sada se i srpska prestonica priključila novom trendu, pa je dobila „Draft bar“, u kojem nema konobara.
– Koncept bara je samousluga – prvo se otvori kartica za barom koja je besplatna, uplati se suma novca koju god poželite i tom karticom koristite celokupnu ponudu piva i vina – objasnio je za Novu jedan od zaposlenih.
Gosti oduševljeni inovativnim konceptom
Svi smo navikli da kad sednemo u lokal, uzmemo papirni cenovnik ali ovde toga nema – sve je jako moderno i pomalo futuristički.
– Na ekranu kod točilice se nalazi opis svakog piva, ubaci se kartica i naplaćuje se onoliko koliko točilica istoči. Ako natočite dva gutljaja, dva gutljaja se skidaju sa kartice. Koliko god natočili toliko će naplatiti.
Možete degustirati pića, isprobavati, ne morate točiti celu čašu piva. Sami određujete da li ćete piti sa više pene, manje pene, kako god volite – kaže momak koji radi ovde i dodaje da je ljudima ovaj koncept jako interesantan.
– Ljudi koji dođu su jako zadovoljni, imamo i stalne goste. Svi hoće da probaju, da vide o čemu se radi. Iako je u pitanju samousluga, u svakom trenutku neko od zaposlenih je tu da izađe u susret i pomogne svakome – kaže on.
Široka ponuda zanatskih piva, kafa i vina
U ovom baru je glavni akcenat na pivu, koje se toči kao na pumpi i to definitivno nije nešto na šta smo navikli.
Ovakvi lokali postoje preko, pa su mnogi upoznati sa ovakvim načinom rada, međutim oni koji su navikli da sednu i da konobar obleće oko njih, to ovde neće dobiti.
– Mi smo tu da uputimo ali politika rada nije takva da uslužujemo goste. Svako od zaposlenih će uvek objasniti i pokazati kako da se usluže sami – objašnjavaju zaposleni.
Pored bogate ponude piva i vina bar ima i ostalo „iće i piće“.
– U standardnu ponudu lokala spadaju i sokovi, kafe, kokteli i alkohol i to se poručuje na baru kod našeg barmena.
Pored zanatskih piva, imamo i premijum zanatsku kafu. Što se hrane tiče, imamo mesne tanjire, kikiriki, mešavine sa bademom, indijskim orahom a nudimo i slatke kolače – kažu „Draft baru“.
Gosti uglavnom mlađa populacija
Novinarka Nove je primetila da su u lokalu većinom mlađi ljudi koji neustrašivo ustaju i sami se uslužuju.
– Uglavnom nam dolaze mladi, ima i dosta stranaca. Kada otopli planiramo da otvorimo baštu i produžimo radno vreme – kaže zaposleni.
Devojka koja je stalna gošća tvrdi da se već navikla na to da sama sebi sipa piće.
– Deluje jako čudno to što moraš sam da sipaš ali posle prvog sipanja postane jako zanimljivo. Neobično je da ti niko ne donosi pivo, ali uopšte mi ne smeta.
Bitno je samo sa kojim si društvom tu a nije bitno da li konobar došao ili ne. Uvek treba da postoji mesto koje je malo drugačije i koje se izdvaja – kaže ona.
Izvor: Nova
Dragi Deda Mraze: Heineken stvorio savršene patike za sve partijanere i pivopije (FOTO)
Dodaj komentar