Trostruka mama iz Kraljeva Minja Bogdanovski je pokrenula blog o kuvanju Minjina kuhinjica još 2007. godine, a danas je najpoznatija regionalna sajber kuvarica. Ona za naš portal otkriva recept za uspešan blog.
Koji biste savet dali ženama koje žele da naprave uspešan blog?
– Da redovno ažuriraju sadržaj na blogu i da taj isti sadržaj bude zanimljiv.
Kako izgleda jedan vaš radni dan?
– Svih sedam dana u nedelji kod mene su radni i tu nema vecih odstupanja od obaveza. Prioritet su deca, pa onda priprema novih recepata za sajt i časopis za koji radim, kao i komunikacija sa pratiocima na svim društvenim mrežama gde me ima. Svakodnevno odgovaram na sva njihova pitanja vezana za recepte, ali i na sve drugo što ih interesuje. Često i putujem, jer imam razne promociju na kojima kuvam uživo, a posetioci mogu da isprobaju to što sam pripremila.
Šta još osim dobre organizacije uspešna žena mora da ima?
– Podršku porodice, od najmlađih do najstarijih članova.
Kako je došlo do toga da ste izdali čak i kuvar? Iz kog kuvara ste vi najčešće spremali jela?
– Imala sam viziju kako moj prvi kuvar treba da izgleda i kada su me kontaktirali iz Mascom Publishinga to sam im i rekla, a oni prihvatili, na moju radost 🙂 Najbolja zbirka recepata je moja mama i zato mi u početku nisu bili potrebni kuvari. Sada već imam solidnu kolekciju kuvara, a uskoro mi stiže kuvar Lorejn Pascal pa očekujte neki njen recept da se nađe na sajtu.
Šta najviše volite da spremate od vojvođanskih tradicionalnih jela?
– To su definitivno štrudle i omiljena mi je ona sa makom.
Koji vaš recept na blogu je najtraženiji, a šta vaši ukućani najviše vole da im spremate?
– Ako se računa broj komentara koji je došao do cifre od 1000, onda je to sigurno recept za fondan. Kada je ručak u pitanju, zna se da krećemo sa supom ili čorbom, glavnim jelom (koje je uvek sa mesom) i salatom, a završimo desertom. To je onda kod njih kompletan obrok koji vole.
Možete li i našim čitateljkama preporučiti neki jednostavan recept?
Minjin predlog za doručak
Dodaj komentar