Magazin

Zvicer se krije u Južnoj Americi, policija na tragu “komandantu” Veljine grupe

velja-zvicer
Izvor: Novosti.rs/Foto: MUP Srbije, Tanjug/Zoran Žestić

Bezbednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP i BIA, locirale su Radoja Zvicera, navodnog vođu “kavačkog klana”, u jednoj od zemalja Južne Amerike.

On neprestano menja boravište, pa čak i države ovog dela sveta, kako bi umakao poteri, ali mu policija praktično diše za vratom.

Preko nacionalnih biroa Interpola danonoćno se razmenjuju informacije, jer je za ovim Kotoraninom naša zemlja raspisala međunarodnu “crvenu poternicu”, a u međuvremenu se u potragu za njim uključila i Crna Gora.

– Za kretanje po Latinskoj Americi koristi lažna dokumenta ali ga i čuvaju tamošnji narko-bosovi – navodi izvor “Novosti”.

– Prema informacijama kojima raspolažemo ima falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Bez obzira na veze sa kokainskim kartelima, njegovo hapšenje je pitanje dana.

Zvicer je prema operativnim saznanjima evropskih policija, jedan od glavnih snabdevača kokainom na Starom kontinentu. Krijumčarski lanac na čijem je čelu jedan je od najuhodanijih i sve doskora, zahvaljujući vezama u pojedinim policijama, najzaštićenijih.

Istraga koja je u Srbiji pokrenuta protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića došla je do saznanja da su oni ne samo deo ovog švercerskog lanca, već da je njihov vođa upravo ovaj Kavčanin. Ne samo da su trgovali narkoticima već su po Zvicerovom nalogu ubijali i suparnike.

Inspektori su došli do jezivih saznanja o egzekucijama nakon što su dešifrovani zaplenjeni telefoni Belivuka i njegovih saučesnika, navode beogradski mediji.

– Od ukupno 44 zaplenjena telefona, veliki broj je imao instaliranu aplikaciju Skaj za šifrovanje poruka. Tu se nalazila i prepiska sa ljudima iz vrha kavačkog klana, koji su se raspitivali na koji način su pojedine žrtve ubijane i kako su im uništavana tela i dokazi.
Pored toga, snimci pojedinih egzekucija koja su poslati preko Skaja direktno šefu “kavačana” Radoju Zviceru koji je odnedavno u bekstvu, pišu beogradski mediji.

Belivuk je bio praktično šef ispostave “kavačkog klana” u Srbiji, i radio je po Zvicerovim naređenjima.

– Neka od najmonstruoznijih zverstava počinili su po direktnom nalogu Radoja Zvicera – ističe sagovornik “Novosti”.

– Da bi mu pokazali lojalnost, organizovali su i počinili brojne likvidacije u regionu, ali i širom Evrope. Posebno je monstruozan način na koji su uklanjali dokaze u kući smrti u Ritopeku.

Policija je u štek-vikendici nadomak Beograda nedavno pronašla arsenal oružja, ali i industrijsku mašinu za mlevenje mesa i kostiju. Veštačenjem su u njoj identifikovani ljudski biološki tragovi. Pronađeni su i alat, kao i gumena odela i obuća, koje su pripadnici grupe koristili kako bi se otarasili tela svojih žrtava.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je na TV Prva da su pripadnici klana Veljka Belivuka pravili ćevape od ljudi i slali ih Radoju Zviceru, vođi ,kavačkog klana“.

– Taj Zvicer je, kad ga neko iznervira, od Belivuka tražio da mu pošalje ćevape. I Belivukovi koljači su zaista ljude ubijali, mleli ih u industrijskoj mašini za meso, pravili ćevapei slali ih Zviceru. Pre nego što ih ubiju, oni su svoje žrtve najstrašnije mučili.

Sekire koje su nađene u tajnom bunkeru služile su za jezivo iživljavanje. Utvrđeno je da su nekim žrtvama gurali sečivo sekire u anus ili im sekli tetive, a nekima su čekićima razbijali zglobove i glavu… – rekao je Vučić i naveo da su ti jezivi zločini imali veze samo sa borbom oko prevlasti na tržištu droge.

Velja snimcima svirepih ubistava ‘fakturisao’ Zviceru ‘posao’: 300.000€ po glavi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

72 Shares
Share via
Copy link