muzika poznati
Magazin

Zvezde su im bile na dohvat ruke, a očas-posla su sve upropastili

Nije redak slučaj da muzičke zvezde sa vrhova top lista u trenu oka završe na tabloidnom dnu. I pop zvezde su ljudi, skloni greškama, porocima i lošim odlukama.

Ipak, za razliku od nas civila muzičke zvezde ne mogu da računaju na privatnost, pa su osuđeni da ih istorija večito pamti po tim trenucima slabosti.

Upoznajte se sa 5 pop zvezda koje su upropastile svoju karijeru za tren oka.

1. Chris Brown

kris braun

2009. godine Chris Brown je (zasluženo) bio na tronu r&b muzike, a njegova veza sa Rihannom je bila glavna tema tabloida. Sve se, međutim, naglo promenilo 9. februara iste godine, kada je jedne večeri na putu do žurke došlo do žustre svađe mladog para nakon što je Rihanna primetila da Chris preko SMS poruka komunicira sa drugom devojkom.

Kao što je i poznato, Chris je odreagovao nasilno i slika Rihanninog prebijenog lica je ubrzo završila u svim medijima. Osim što je za ovaj incident krivično odgovarao, mladi r&b pevač je i zauvek izgubio dobru volju javnosti i sebi osigurao sudbinu bivše zvezde. Inače, Chris je gotovo svake sledeće godine bio akter nasilnih incidenata, a 2014. je proveo 108 dana u zatvoru.

2. Ashlee Simpson

Ashlee Simpson je imala sve kvalitete svoje sestre Jessice, poznate pop pevačice i zvezde rijalitija, ali je njena karijera bila gotova praktično istog trenutka kada je i počela. Za sve je bio kriv fijasko koji se dogodio tokom poznate emisije Saturday Night Live, kada je mlada pevačica otpevala na plejbek pogrešnu pesmu. Umesto vokala za Autobiography, čuli su se oni iz pesme Pieces of Me, koju je već prethodno izvela.

Na prvi pogled deluje da javnost nije trebalo da je krivi za tuđu grešku, ali joj je sudbina bila zapečaćena kada je na površinu isplivao stari intervju u kome je tvrdila da nikada ne bi pevala na plejbek i kako je iritira kada to rade drugi ljudi. Nije joj pomogla ni njena neprofesionalna reakcija na tehničku grešku u živom programu i ples koji je nakon toga usledio (što manje pričamo o njemu, to bolje).

3. Janet Jackson

dzenet dzekson

Jedan od najvećih skandala u istoriji pop muzike se dogodio 2004. tokom nastupa na poluvremenu Super Bowl-a. Glavni protagonisti su bili Janet Jackson i Justin Timberlake. Sve je izgledalo kao uobičajen nastup ovog tipa, ali je u poslednjim sekundama pesme Rock Your Body Justin dosegao rukama do Janetinog korseta, otklonio jedan njegov deo i tako otkrio njenu dojku prekrivenu malom zvezdom celom televizijskom auditorijumu.

Budući da je Super Bowl jedan od najgledanijih programa u toku godine tokom koga se porodice okupljaju ispred ekrana, razumljivo je da su mnogi ljudi bili gnevni na producente i aktere događaja što su dozvolili da se tako nešto dogodi. Čak 540.000 gledaoca se žalilo Federalnoj komisiji za komunikaciju (američki ekvivalent Radiodifuznog saveta). Incident je u javnosti dobio humorističko ime Nipplegate, a karijera Janet Jackson više nikada nije bila ista. Justin Timberlake je, s druge strane, i dalje veoma popularan.

4. Sinead O’Connor

sinejd o konor

Pevačica velikog hita Nothing Compares To You (koga je inače napisao Prince) nikad nije bežala od kontroverzi. Saturday Night Live je ponovo bio u centru pažnje zbog muzičkog nastupa uživo koji je krenuo naopako. Ovog puta nije bilo tehničkih problema, već je irska pevačica odlučila da u a cappella verziji Bob Marleyeve pesme War uključi stihove u vezi skandala sa pedofilijom u katoličkoj crkvi i pocepa sliku pape Jovana Pavla Drugog.

Publika je bila u šoku, a nisu izostale ni žalbe na račun televizije NBC. Sinead je nastavila karijeru i borbu sa idejama koje je smatrala pogrešnim, ali i sa svojim ličnim demonima (ona inače pati od depresije). No, nikada nije bila ni blizu da dostigne visine svog najvećeg uspeha.

5. Robin Thicke

Robin Thicke je sebi zapečatio sudbinu serijom pogrešnih odluka nakon 2013. godine. Podsećamo vas, njegova pesma Blurred Lines je bila jedan od najvećih hitova te godine. Posle toga, međutim, usledile su optužbe da pesma ohrabruje silovanje, tužba za krađu muzike od Marvin Gayea (u kojoj je svu krivicu prebacio na Pharrella), previše lascivan nastup sa Miley Cyrus na MTV nagradama koji je izazvao gađenje publike, i na kraju, album Paula iz 2014, na kome na najpatetičniji način pokušavao da povrati naklonost svoje bivše supruge Paule Patton.

Publika i kritika su se složili da se radi o veoma lošem proizvodu, i album se do kraja godine prodao u svega 48.000 primeraka.

Objavljena toksikološka analiza: Svi detalji Princove smrti

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

muzika poznati

Share via
Copy link