horoskop-gotova
Foto: Jovana Rakić
Tribine

Zvezde nije briga za nas

U ponedeljak, 28. decembra 2015. od 19 časova u Omladinskom centru CK13 održaće se tribina o astrologiji pod nazivom Zvezde nije briga za nas

Na poslednjoj tribini Naučnog kafea u ovoj godini govoriće se o razlici između astronomije i astrologije, o tome zašto ovi termini nisu sinonimi i zašto je astronomija nauka, a astrologija nije. Posetiocu će moći da čuju zašto položaj zvezda i planeta u trenutku vašeg rođenja nema uticaj na vaše osobine ličnosti i životnu sudbinu, zašto su metode kojima se astrolozi koriste da bi predvidleli budućnost falične i koji su psihološki i socijalni mehanizmi zbog kojih nam se astrologija čini primamljivom i lakom za verovanje.

Gošće tribine biće astronomkinja Jovana Petrović i psihološkinja Marija Manasijević. Tribinu će moderirati sociološkinja Maja Korolija.

Naučni kafe organizuju Klub studenata sociologije “Sociologikus” i Omladinski centar CK13, a podržava Centar za promociju nauke.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share