orkestar-NS-2021
Dogadjaji Manifestacije Novi Sad Vesti Novi Sad

Žurka na Trgu uz filmsku muziku i trubače

Veliko slavlje za doček Srpske nove godine na Trgu slobode u petak 13. januara od 21 sat prirediće Simfonijski orkestar 2021 sa solistima Srpskog narodnog pozorišta i specijalnim gostom Sergejem Trifunovićem, a atmosferu će zagrejati i di-džej Fanatik i duvački orkestar Bobana Markovića.

Više od 60 simfoničara Orkestra Novi Sad 2021 predstaviće publici najveće hitove filmske muzike u kojoj će dominirati muzika iz srpske kinematografije. Spoj klasičnih instrumenata i popularne muzike upotpuniće nastup vokalne solistkinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar, solistkinje Milene Srdić, ali i gostovanje glumca Sergeja Trifunovića. Zbog jake zime i niskih temperatura, Simfonijski orkestar 2021 održaće koncert za pamćenje u Gradskoj kući, koji će publika pratiti putem direktnog audio-vizuelnog prenosa na Trgu slobode. Kako je Nova godina proslavljena u znaku najrazličitijih muzičkih pravaca, doček Srpske nove godine dobio je potpuno novi koncept koji će obeležiti spoj muzike simfonijskog orkestra i klasičnih instrumenata sa elektronskom muzikom. Povezujući svoj set odabranih hitova sa filmskom muzikom program na Trgu slobode nastaviće poznati novosadski di-džej Fanatik.

orkestar bobana markovica

Nakon što Fanatik zagreje atmosferu na Trgu, uslediće nastup duvačkog orkestra legendarnog Bobana Markovića. Orkestar višestruko nagrađivanog maestra srpske trube, Bobana Markovića, proslavio se energičnim nastupima, kao i muzikom za film Emira Kusturice „Podzemlje“ koji je dobitnik Zlatne palme na festivalu u Kanu, a publika će na Trgu slobode uživati u dinamičnom nastupu vrhunskih muzičara.

Upoznajte devojčicu koja je osvojila svet

dnevnik

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share