Srbija Vesti

Firma osnovana sa 100 dinara kupila zrenjaninsku fabriku vode za mnogo veće pare

fabrika vode zrenjanin
Zrenjaninska fabrika vode, foto: printscreen

Beogradsko preduzeće Pannonian water DOO, u vlasništvu firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kupilo je zrenjaninsku fabriku vode za 417 miliona dinara.

Ovu informaciju potvrdio je sudski izvršitelj Dragan Nikolić za vojvođanski portal Voice.

– Fabrika je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac (Erste banka) – rekao je Nikolić za Voice.

Nekoliko radnika je tužilo fabriku tražeći zaostale plate.

– Predmeti u postupcima koji se vode u korist radnika mogu se naplatiti od preostale imovine Fabrike vode. S obzirom na to da postoji više postupaka, celokupna preostala imovina je popisana i predmet je prodaje – objasnio je Nikolić.

A ko je kupac?

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma Pannonian water DOO je osnovana 3. novembra 2021. godine za 100 dinara.

Vlasnik je preduzeće Emserb Water FZE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompanija ima četiri zakonska zastupnika (direktora), među kojima je jedini bez ograničenja Rami Gandur, državljanin Velike Britanije. Ostali su Sačin Kodolikar, državljanin Indije, Valid Madvar, državljanin Kanade i srpski državljanin Branislav Zec.

Isto vlasništvo i rukovodstvo je u još jednom ovdašnjem preduzeću – Begej Water doo. I sedište je na istoj beogradskoj adresi.

Begej Water, inače, posluje u okviru kompanija Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, što se navodi i na njenom zvaničnom sajtu.

Vučić predaje Arapima netaknutu prirodu Srbije i pravi igralište za najbogatije Evropljane

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link