Srbija Vesti

Detalji sa suđenja decenije: Zoran plakao i poslao misterioznu poruku, starateljstvo nad Janom zatražila Jelenina tetka

zoran marjanović presuda
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću za slučaj decenije, kako je prozvan u domaćim medijima, bilo je ispraćeno od strane velikog broja novinarskih ekipa. On je proglašen krivim, a nekoliko minuta pre izricanja presude, zaplakao je ispred sudnice, dok su ga grlili sin brat i sin iz prvog braka.

Marjanović će odmah će biti sproveden u Centralni zatvor.

Na suženje je došao u pratnji devojke Zorice, sina iz prvog braka i brata Miloša.

Zorica je bila izbačena iz sudnice.

– Pitala sam ih šta su značili veštaci tužilaštva, to nisu veštaci odbrane. Veštaci tužilaštva su nedvosmileno utvrdili da Zoran sa ovim veze nema. Zoran je viteški reagovao na presudu. Zoran je nevin, kako bi drugačije reagovao. On će svoju pravdu isterati, verovatno već u apelaciji – rekla je besno Zorica za Informer.

Nakon što je Zoran proglašen krivim, ona je izašla iz sudnice i nervozno šetala.

Novinarka Kurira Ljiljana Stanišić, koja od početka prati slučaj ubistva Jelene Marjanović, u uživo uključenju na Kurir televiziji prvi put je otrkila detalje prepiske sa Zoranom Marjanovićem.

– Mi smo se više puta dopisivali i bili u kontaktu, tako mi je jednom kasno tokom noći, jer je on producent i leže kasno, poslao jednu poruku koja mi je baš bila upečatljiva. Danas mi je posebno pala na pamet kada je osuđen na 40 godina, jer tada mi je napisao ‘Ljiljo, kada se otkrije ko je zapravo ubio Jelenu, molim te da se time pozabaviš i njegovim profilom, a posebno njegovim detinjstvom – ispričala je Stanišić.

Jelenina tetka sa majčine strane, Ljubica Marković, najavila je u razgovoru za „Blic“ da će se boriti za starateljstvo.

– Sud je doneo odluku. Zadovoljna sam presudom ako je kriv. Tražiću starateljstvo nad Janom – prva je reakcija Jelenine tetke Ljubice Marković na presudu Zoranu Marjanoviću.

Zoranov avokat Nikola Dumnić nakon presude da je Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene rekao je da je presuda skandalozna a potom i obrazložio.

– Presuda je doneta bez ijednog personalnog dokaza, nije postojao niko da ga je video da je uradio to krivično delo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak. Presudu smatram skandaloznom, a pratite šta će se nakon nje dešavati – rekao je Dumnić.

Podsetimo, ubistvo o kom ne prestaje da se priča već šest godina dogodilo se 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Jelena je toga dana kao i obično krenula na trčanje, a sa njom su bili suprug Zoran i kćerkica Jana.

Predveče tog dana je prijavljen njen nestanak, Zoran je ispričao da sumnja da je oteta i da su je on i Jana izgubili iz vida dok je trčala, a da od tada od nje nema ni traga ni glasa.

Sutradan je nedaleka od mesta na kon je Zoran rekao da je poslednji put video pronađeno Jelenino telo. Utvrđeno je da je brutalno ubijena sa osam udaraca u potiljak.

Najnovija vest: Zoran Marjanović KRIV za ubistvo supruge Jelene, odmah ide u zatvor

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

122 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap