Magazin

Zoran Marjanović imao zaštitu u policiji, zbog alibija prijavio nestanak supruge?!

zoran
Foto: Nenad Kostić

Bivši policijski inspektori izneli su šokantne tvrdnje povodom nastavka suđenja Zoranu Marjanoviću koji se tereti za ubistvo supruge.

Šest godina nakon ubistva pevačice Jelene Marjanović, Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da njenog supruga Zorana Marjanovića proglasi krivim za krivično delo teško ubistvo i osudi ga na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, jer je, kako se navodi, na svirep i podmukao način lišio života svoju suprugu.

Tužilaštvo je u saopštenju iznelo ključne dokaze koji terete Marjanovića za zločin dok su njegovi advokati naveli da on nije ubio suprugu i da za to ima neoboriv alibi, ali i da u završnoj reči ne postoje dokazi protiv njega.

Izricanje presude će biti 22. jula u 11 časova. Žarko Popović, nekadašnji šef odeljenja za krvne delikte, dotakao se u Usijanju početaka istrage i kako je zapravo Zoran Marjanović prijavio nestanak svoje supruge.

– Marjanović, kada je došao da prijavi nestanak svoje žene, to je uradio sa ćerkicom. Njegova priča je bila da su njih troje šetali na nasipu. Da na nasipu nije nikoga bilo osim njih troje. Njegova supruga je tako trčkarala, pa se vraćala da poljubi ćerkicu, ali u jednom trenutku je nestala. Meni je već tada njegova priča bila sumnjiva – rekao je Popović.

zoran-marjanovic-stefan-stojanovic-1
Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Popović je tada pozvao načelnika Trećeg odeljenja, koji je poslao dva inspektora, ali je načelniku napomenuo da ga ne pritvaraju na 48 sati jer to neće moći kasnije da urade. Oni su ga ipak pritvorili. Pustili su ga nakon 48 sati i dva dana kasnije pronađeno je telo pevačice u kanalu u Borči.

Uglješa Grgur, privatni detektiv, smatra da je Zoran pokušao da napravi sebi alibi tako što bi sam prijavio nestanak.

– Meni izaziva sumnju da je svesno pripremio da unapred prijavi nestanak svoje supruge misleći da mu to daje alibi ili garanciju da nije učesnik u delu teškog ubistva – rekao je Grgur u Usijanju.

Popović se osvrnuo i na samu odluku tužioca da se izvrši pretres tek 16 dana kasnije.

– Tužilac mora da objasni zašto se posle 16 dana vrši pretres kuće. Da sam ja taj predmet vodio, isto veče bih otišao u kuću. Ako treba kuću i zapečatiti i raditi detaljno veštačenje tri dana. To sve zakon dozvoljava – rekao je Popović.

Grgur se nadovezao šokatnom tvrdnjom.

– Očito je da je porodica Marjanović imala neku zaštitu – rekao je Grgur.

Popović deli isto mišljenje.

– Oni su bili dosta imućni ljudi. Pokazalo se tako nešto dosta puta u slučajevima kada su ljudi kolima ubijali ljude po gradu i da za to niko nije odgovarao. Zato što su im tate, mame, babe, dede na visokim funkcijama. Ne želim da ulazim u priču da su zahvaljujući svojim materijalnim dobrima skretali istragu. Njemu nije bilo u cilju da stekne protiv imovinsku zaštitu – rekao je Popović.

Izvor: Kurir.rs

Tužilaštvo tvrdi da je Zoran Marjanović ubio suprugu Jelenu i traži 40 godina zatvora

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

114 Shares
114 Shares
Share via
Copy link