Magazin

Zoofilija u Srbiji: Telad, koze, ovce i psi najčešće žrtve manijaka

zoofilija-u-srbiji

Zoofilija u Srbiji postoji, a kako kažu u udruženju za zaštitu životinja Levijatan, slučajeva te bizarne pojave više je nego što običan čovek može da zamisli.

Najčešća žrtva je stoka. Dakle, telad, koze, ovce, pa onda na red dolaze i psi, a evo, čujemo, i kokoške. Ljudski um očito da nema granicu za bolest i svaki dan strepimo šta ćemo sledeće čuti – kažu iz Udruženja “Levijatan”, koje se bavi zaštitom i sprečavanjem zlostavljanja uličnih pasa i mačaka, piše Telegraf.

Slučajevi poznati od ranije potvrđuju to.

Naime, leskovačka policija uhapsila je u martu 2011. godine mladića zbog sumnje da je silovao šestomesečnu kozu Lolitu u selu Sijarina kod Medveđe do smrti, što je on i priznao. A da problem nije samo u selima, pokazuje slučaj iz 2014. godine u Novom Sadu, kada je kamera snimila starijeg muškarca koji je silovao malog crnog psa u blizini punog šetališta na Sunčanom keju.

– Zoofilija definitivno postoji u Srbiji. Mi o tome imamo jake dokaze koje smo već prezentovali medijima u više navrata, čak i prosledili policiji dokaze na USB-u – navode iz “Levijatana”.

Ubijanje i zlostavljanje životinja u Srbiji

U Srbiji se krivično i prekršajno kažnjava seksualno zlostavljanje životinja. Članom 269. Krivičnog zakonika Srbije propisane su kazne:

Predložene veće kazne za zlostavljanje životinja

(1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(2) Ako je usled dela iz stava 1 ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

(3) Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom.

Statistički podaci o broju prijavljenih, optuženih i osuđenih lica za krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja vode se od 2006. godine zato što je tek te godine kao krivično delo uvedeno u naše krivično pravo.

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za 2016. godinu, za ubijanje i zlostavljanje životinja prijavljeno je 185 punoletnih ljudi, od kojih 11 žena.

Za ovo delo u kom su poznati učinioci podignuto je svega 16 optužnica, a nepoznatih učinioca je 75.

Jedno lice, prema dostupnim infomacijama, kažnjeno je novčanim penalom između 100 i 200 hiljada dinara, a dva lica, manjom, između 10 i 100 hiljada.

Na zatvor je do dva meseca osuđena jedna osoba, a na period između dva i tri meseca njih dve.

U 20 optuženih punolentnih lica, i 11 od toga proglašenih krivim, a ističe se i podatak da među njima nema žena.Broj prijavljenih i optuženih punoletnih osoba tokom rastao je velikom brzinom.

Naime 2006. godine prijavljeno je najmanje 32, a osuđen samo 1.

Već 2007. godine brojevi su skočili: prijavljeno je 80, a osuđeno trinaestoro njih. Vrhunac ubica i zlostavljača životinja u privim godinama koje beleži statistika, dostignut je 2011. godine, kada je prijavljeno 196 njih, a osuđeno 27.

Momak i devojka koji su zaklali psa osuđeni na kaznu zatvora

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Bez kazne – nema regulisanog ponašanja čoveka.
    Naši odavno kupe sa ulice i kradu tuđe pse i prodaju za pare Nemcima koji zloupotrebljavaju životinje za svoje bolesne filmove ili ličnu poremećenost.
    Srbija dušu dala za zloupotrebu: glup narod, nikad ništa ne preduzima, važno je ko a ne šta radi, ne poštuje ni ljude ni životinje, ukratno – nesposobna nacija.

PARTNERI SAJTA


21 Shares
Share via
Copy link