pozoriste-repertoar-premijere
Izvor: pixabay
Tribine

Znate li šta je ambijentalni teatar?

U četvrtak, 17. decembra 2015. od 19 časova u Omladinskom centru CK13 održaće se predavanje Sajt specifik događaji i ambijentalni teatar

Šta je to ambijentalni, odnosno, sajt-specifik teatar (site-specific theatre), kako se izvodi i na koji način ga možemo graditi danas?

O izvođačkim umetnostima u nenamenskim, javnim i prostorima graditeljskog nasleđa – sajt specifik događajima i ambijentalnom teatru govoriće članice udruženja Scenatoria.

Scenatoria je udruženje profesionalaca i kreativaca koji se bave kulturom, umetnošću, arhitekturom, istorijom, turizmom i zaštitom životne sredine.

Članovi udruženja Scenatoria okupili su se sa namerom da istražuju graditeljsko nasleđe, preispitaju poziciju i unaprede dostupnost izvođačkih i drugih umetnosti, kao i stanje (građenog) kulturnog nasleđa, kroz postavljanje i izvođenje predstava, performansa i drugih aktivnosti na različitim zanemarenim i zapuštenim lokalitetima, koji predstavljaju deo materijalne baštine. Sa druge strane, bave se i projektima podrške dobrim primerima obnove graditeljskog nasleđa kroz otvorene radionice vitraža.
Predavanje će otvoriti radionicu performansa koja se realizuje u okviru programa Šta da radim sa ostatkom svog života.

Dobrodošli su i pozivaju se svi kreativci i  zainteresovani umetnici, ali i amateri, eksperimentatori i entuzijasti.

Više zanimljivih događaja potražite ovde.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share