Dogadjaji Manifestacije Novi Sad

Počinju Zmajeve dečje igre

Junski programi Zmajevih dečjih igara počinju u sredu 8. juna, a do 12. juna predstaviće raznovrsno dečje i stvaralaštvo za decu i mlade. Za posetioce je 59. Igara pripremljeno više od 90 programskih celina.

– Družićemo se, slušati koncerte, učiti novim umetničkim veštinama i tajnama nauke, recitovati, razgovarati sa piscima, obilaziti značajne kulturne spomenike našeg grada, igrati, glumiti, maštati i iznad svega se sjajno zabaviti – najavljuju organizatori.

U pet festivalskih dana u raznim programima nastupiće oko 100 odraslih i oko 7.000 dece. Glavni deo programa odvijaće se na Velikoj sceni na Trgu slobode i Maloj sceni kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju uz veliki broj improvizovanih bina širom centra grada na kojima će mališani moći da učestvuju u raznim zabavnim i edukativnim radionicama. U Gradskoj kući, Gradskoj biblioteci, Matici srpskoj, Pozorištu mladih i u Gimnaziji “Svetozar Marković” održavaće se tribine i poetski i prozni skupovi. Svi programi odvijaće se od devet ujutru do devet sati uveče, a ulaz na sva dešavanja u okviru Zmajevih igara je slobodan.

Pogledajte filmove Španskog metra.

 

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link