Srbija

Crna hronika u Srbiji sve crnja: Zbog dva jeziva slučaja iskorišćavanja dece, vanredni nadzor nad CSR

Samo u jednom danu do medija su stigle vesti o dva monstruozna čina nad decom – podvođenje ćerke od strane majke u Aleksincu i porodična pedofilija u Bogatiću.

Zbog toga je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdalo hitno naređenje o vanrednom nadzoru Centara za socijalni rad u tim sredinama.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.

Podsetimo, u jednom selu pokraj Aleksinca uhapšena je majka B.J. (48) zbog sumnje da je tokom dve godine svoju trinaestogodišnju ćerku podvodila muškarcima koje je poznavala radi prostitucije. Ona se sumnjiči za trgovinu ljudima, a pod sumnjom da su počinili isto krivično delo slobode su lišena i četvorica „klijenata“ od 26, 57, 30 i 46 godina.

U vreme kada je počela da primorava ćerku da ima seks sa odraslim muškarcima, devojčica je imala svega 12 godina.

Drugi slučaj je Milenko N. (30) iz Banovog Polja koji je uhapšen zbog sumnje da je prethodne večeri, u svom automobilu, silovao 12-godišnju pastorku.

Devojčica je ispričala da je očuh, kada su krenuli „na banju“, ošamario i primorao da pređe na zadnje sedište, gde se desio užasan čin. Automobil je zaključao, ali kako je bio alkoholisan, ubrzo je zaspao pa je dete nekako uspelo da se iskrade, pišu “Novosti”.

Policajci iz Bogatića zatekli su Milenka N. golog u automobilu nedaleko od mesta zločina. Stavili su mu lisice na ruke i priveli u policijsku stanicu, gde je zadržan u pritvoru do 48 sati. Sutra će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

Izvori: Novosti, Blic

Spasao bebu od požara bacivši je sa krova zgrade u Sarajevu (Video)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

58 Shares
Share via
Copy link