Nacionalna kuhinja Restorani Novi Sad

Zlatiborsko prozorče – restoran u kojem je vreme vraćeno unazad

Niste bili u Sarajevu, ako niste probali sarajevski ćevap, niste bili na Zlatiboru, ako niste probali zlatiborske ćevape na kajmaku. Sada zlatiborske ćevape na kajmaku možete probati i u Novom Sadu u Zlatiborskom prozorčetu, čiji ambijent dočarava planinsku atmosferu.

cevapi-zlatibor
privatna arhiva

Bilo da se odlučite za ćevape ili vešalicu ili bilo koji drugi specijalitet Zlatiborskog prozorčeta uživanje je zagarantovano. Dok cvrči šporet smederevac, ide lagana tradicionalna muzika, vi se osećate kao da ste stvarno na planini u nekoj drvenoj kolibi ispijate rakiju, vino ili neke od domaćih zlatiborskih sokova. Atmosfera ovog mesta ume toliko da vas ponese da jednostavno zaboravite da ste u samom centru Novog Sada. Vreme kao da stoji, zapravo kao da je vraćeno unazad.

vesalica-cevapi
privatna arhiva

Gostoprimstvo osoblja Zlatiborskog prozorčeta će vas takođe iznenaditi i ponuditi vam besplatno predjelo, krompir sa zlatiborskim kajmakom i desert. Kalorije se ovde ne broje, pogotovo ako su u pitanju vešalica, ćevapi sa kajmakom ili teleća čorba, ali ako ste na posebnom režimu ishrane, oni i za to imaju rešenje. U ponudi imaju i bogat posni jelovnik ili pitu od heljdinog brašna, kao i obrok salate sa belim mesom. Specifični su i po različitim rakijama, vinu i domaćim sokovima koje pravi malo porodično gazdinstvo sa Zlatibora.

Zlatiborsko-Prozorce-ambije
Foto: Milenko Stanković©

Kad zamirišu ćevapi u kajmaku i vešalica niko nije ravnodušan, a nakon ručka u Zlatiborkskom prozorčetu, niko ne odlazi gladan. Ovo mesto radi svakoga dana i to 24 časa dnevno. Ovde dolaze Novosađani željni dobre, tradicionalne hrane, ali i stranci. Mlađi Novosađani već znaju da su ovde najbolji afteri posle grada.

Uživanje u Zlatiborskom prozorčetu i njegovom jedinstvenom ambijentu je zagarantovano. Ove zime ne morate da idete na planinu da biste uživali u specijatitetima, sada to možete i u Novom Sadu. U ovakvom ambijentu možete organizovati manju svadbu, krštenje, rođendane ili bilo koje druge proslave. Tradicionalni stil će dati upečatljiv utisak celoj proslavi.

Više o ovom mestu

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
45 Shares
Share via
Copy link