Ljubimci Magazin

Živeo sa 47 mačaka u automobilu, ostavio ih zatvorene na vrućini (FOTO)

macke
PrtSc

Neverovatnom prizoru svedočili su posetioci odmorišta „Goose Creek“ u Herisu, u državi Minesoti. Tamo je bilo parkirano vozilo u čijoj su kabini bile zatvorene desetine mačaka.

Nakon dojave zabrinutih građana kako su mačke zatvorene u vozilu, a tog dana su zabeležene ekstremne vrućine s temperaturama preko 32 stepena Celzijusa, odmah je reagovala policija.

Pozvana je i organizacija za pomoć životinjama „Animal Humane Society“ i na kraju su spasili 47 mačaka iz „ekstremne vrućine i nehigijenskih uslova“. Mačke je na kraju predao vlasnik, koji već neko vreme živi s njima u vozilu.

On je i pre samog spasavanja predao 14 mačaka lokalnoj organizaciji.

Kapetan Derek Anklan iz šerifove kancelarije okruga Čisago rekao je da nema kriminalne istrage o ovom slučaju jer su uloženi napori da se zbrinu mačke.

O mačkama se brine veterinarsko osoblje i osoblje za ponašanje životinja. Mačke imaju od jedne do više od 12 godina i nemaju ozbiljne zdravstvene probleme. One će nakon sterilizacije ući u postupak udomljavanja.

Izvor: 021.rs/Index.hr

Hotel za mačke u Novom Sadu je totalni hit, posao cveta, a cena je pristupačna

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

6 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap