Srbija Vesti

Ubiću te, očistiću te: Opozicionar dobio jezive pretnje od SNS potpredsednika opštine

sasa cekic
Saša Cekić, Foto: Facebook/Sasa Cekic

Miloš Janaćković, aktivista SSP-a iz Žitorađe optužio je potpredsednika pomenute opštine, Sašu Cekića, za višemesečnu psihičku torturu. Za dnevni list Nova Janaćković objašnjava da njihov međusobni sukob traje još od protesta “Jedan od pet miliona”, te da je prošle nedelje kulminirao novim i najgorim pretnjama do sada.

U petak prošle nedelje (24. jun), Janaćković je, kako se navodi, morao dva puta da ide u policijsku stanicu kako bi prijavio drugog čoveka opštine, Sašu Cekića.

Pretnje i pljuvanje

Pomenuti funkcioner i član Srpske napredne stranke, prema njegovim tvrdnjama, presreo ga je na ulici i odmah počeo da mu preti.

– Ubiću te, očistiću te, ti nećeš da postojiš – preneo je on je Cekićeve pretnje.

Janaćković tvrdi da ga je potpredsednik potom i pljunuo, nakon čega se uputio u lokalnu policijsku stanicu s namerom da prijavi pretnje. Ipak, tu se sukob nije završio.

Po izlasku iz stanice, njega je, kako navodi, ponovo sačekao Cekić, koji ovog puta pretio i njegovoj porodici.

– On je posle toga otišao u policiju i dao izjavu. Sad je na tužilaštvu da reaguje – podvlači sagovornik Nove.

Višegodišnji sukob

Presednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Žitorađa, Radovan Mitrović, objašnjava za “Novu” da je sukob sa aktuelnim rukovodstvom datira još od protesta koji su održani 2018. godine. Kako kaže, Cekić je već dolazio u fizički sukob sa Janaćkovićem zbog čega su se obojica našli na sudu.

– Oni su na sudu od marta 2019. godine zbog incidenta koji se dogodio u kancelariji predsednika opštine. On je sa još trojicom aktivista otišao kod predsednika u kancelariju kako bi mu ukazali na pritiske koje trpe zbog toga što su pokrenuli peticiju da se ne gradi bazen na mestu stadiona u Žitorađi – objašnjava Mitrović.

Kako kaže, tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba, nakon jednog telefonskog poziva koji je obavio predsednik opštine, Ivan Stanojević.

– On im je rekao da uđu i odjednom su se pojavila šestorica muškaraca. Cekić je tom prilikom nekoliko puta udario u glavu Janaćkovića – ističe sagovornik.

Zbog ovog incidenta, Osnovni sud u Prokuplju doneo je nepravosnažnu presudu kojom se predsednik opštine osuđuje na kaznu zatvora od 3 meseca, uslovno godinu dana. S druge strane, zbog nasilničkog ponašanja osuđeni su na šest meseci zatovra Janaćković i druga dvojica aktivista, Milan Blagojević i Miljan Savić, dok je Cekić osuđen na 3 meseca zatvora uslovno.

Početkom godine, Stranka slobode i pravde saopštila je njihovog aktivistu Miloša Janaćkovića presrelo vozilo u punoj brzini u kom se nalazio potpredsednik Opštine Žitorađa, Saša Cekić.

Oni su naveli da je Cekić tom prilikom Janaćkoviću uputio niz pretnji smrću i seksualnim zlostavljanjem.

“Janaćković na to nije reagovao, ali je slučaj prijavio Policijskoj stanici Žitorađa. Na osnovu njegove izjave date 11. januara ove godine, sačinjena je i službena beleška”, poručili su iz SSP.

Dnevni list “Nova” pokušao je da stupi u kontakt sa Sašom Cekićem, ali im je iz opštine rečeno da je on “službeno zauzet” i da će nam se javiti kad bude u mogućnosti. Do objavljivanja ovog teksta nisu dobili komentar od potpredsednika Opštine Žitorađa.

Izvor: Nova

Naprednjak koji „daje i uzima život za Vučića“ od kuće napravio biračko mesto

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

42 Shares
Share via
Copy link