Lifestyle

Da li ste znali za svih 8 tipova ženskog orgazma?

Poznato je da je ženska seksualnost znatno kompleksnija od muške, ali baš iztog razloga pripadnice lepšeg pola imaju više mogućnosti za taj intenzivan užitak.

Saznajte kojih osam tipova ženskog orgazma postoje i njihove osnovne karakteristike.

Klitorisni

Klitoris ima preko 8000 nervnih završetaka, dvostruko više nego penis. Zbog toga većina žena na ovaj način najlakše doživljava snažan orgazam i intenzivno seksualno zadovoljstvo. Ovo je i najučestaliji vid orgazma. Ne prezajte od toga da posegnete za klitorisom, tokom seksa sa partnerom, ili ga ohrabrite da ga on ručno stimuliše. Zašto biste zanemarili ovaj jedinstveni centar zadovoljstva – koliko god da uživate u penetraciji, ovo stimulacija klitorisa će dodati nove slojeve zadovoljstva!

Vaginalni

Vaginalni je podstaknut nervima koji se nalaze u predelu karlice. S ovom vrstom klimaksa vaginalni otvor postaje opušten, a materica se spušta u vaginu i tada nastaje duboki orgazam koji se oseća u celom telu. Radite Kegelove vežbe i trenirajte svoju vaginu, jer to dokazano povećava mogućnost da doživite ovu vrstu orgazma. Ali najvažnija stvar je sledeća – nemojte se opterećivati idejom da morate doživeti, jer će vas to samo skrenuti sa puta ka cilju. Opustite se, igrajte i uživajte, a orgazam će sam doći onda kada se najmanje nadate!

Analni

Druga najveća koncentracija nervnih završetaka na našem telu nalazi se u anusu. Anus je povezan s glavnim karličnim mišićem, pa kada mišić počne da se steže za vreme orgazma, to se oseća u vagini i mokraćnim kanalima. Mnogi veruju da je ova vrsta orgazma samo mit, ali mnoge žene su ga ipak iskusile. Ako ne uživate u analnom seksu, naravno, preskočite ga. Ali ako osećate da tu ima potencijala, onda se bacite na eksperimentisanje

G tačka

G tačka je nešto poput unutrašnjeg klitorisa. Njenim stimulisanjem doživljava se dubok i snažan orgazam koji u nekim situacijama proizvodi i male količine ejakulacijske tečnosti. Većina žena teško doživljava ovu vrstu orgazma, ali uz malo vežbe i prakse, vrlo je verovatno da ćete uspeti da locirate ovu tačkicu zadovoljstva.

Snažni produženi orgazam

Reč je o dubokom, snažnom intenzivnom klitoralnom orgazmu koji traje jako dugo. Postiže se tako što se pri samom kraju malo povučete i promenite vrstu dodira. Oboje morate da budete jako opušteni, a poželjno je da isprobavate strani-kreni tehniku kada osetite da se bližite vrhuncu. To će vam pomoći da koga orgazam konačno stigne, on bude intenzivniji i dugtrajniji.

Spojeni orgazam

Dva orgazma u isto vreme, nije li to idealna kombinacija? Kada se dva područja stimulišu istovremeno, užitak je dvostruk. Za snažan orgazam pokušajte da kombinujete orgazam preko G tačke i klitorisa.

Bradavicama do orgazma

Orgazam se može doživeti i dodirivanjem grudi i bradavica. Mnoge žene tvrde da na taj način osećaju vezu između grudi i klitorisa. Naravno, to zavisi od osobe do osobe kao i svaki do sad navedeni orgazam. Neke vole grublje, a neke nežnije dodire.

Zona orgazam

Mnogi će se složiti da je ovo jedna od najčudnijih vrsta. Nekima je jednostavno dovoljno da ih pomazite po vratu, uhvatite za određeni deo tela i oni su gotovi. Da biste uspeli potrebno je detaljno da pretražite telo i pronađete sve erogene zone.

5 sigurnih znakova koji vas odaju da ste nedavno doživeli orgazam

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link