Lifestyle

Zašto se kod žena pojačava seksualni nagon sa godinama?

Da li ste se ikad zapitali kako starenje utiče na vaš libido, odnosno seksualni nagon? Koliko dugo ćete imati jednaku želju za intimnošću i kada će ta želja biti najizraženija?

Naučnici imaju odgovor.

Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje, piše Index.

U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da “iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka”.

Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav – i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu “Personality and Individual Differences” učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju “pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti” i da imaju “česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks”.

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link