Lifestyle Magazin

Mame, učite sinove da ne budu govnari i da žena nije kurva kad je gola

Generacije hrabrih žena su se borile za naše pravo da naše telo bude samo naše i da mi jedine odlučujemo šta ćemo s njim.

Žene su oduvek bile te koje zavode i koje u tu svrhu koriste seksi, nevaljale i “zabranjene” metode. Jedina razlika u odnosu na sadašnje vreme je što ženska zavođenja danas ostavljaju pisani trag, koji neko može da zloupotrebi.

Nažalost, to je često slučaj.

No, čini mi se da dolaze druga vremena jer tu su sad neke žene koje kažu “ne može” i ne planiraju da umuknu. Ja sam jedna od njih.

I hoću da provociram i raspaljujem maštu onako kako sama želim i ko god me zbog toga smatra nemoralnom ili manje vrednom nije bolji od one čuvene “kurva, jebe se gola”, da oprostite na rečniku. I može mi se jer moju vrednost kao žene i čoveka ne određuju seksi igre kojima se zabavljam, hvala seksualnoj revoluciji na tome, desila se pre 50 godina, za neupućene.

Šaljem seksi fotke mužu od kog se ne razdvajam i koji me video golu par hiljada puta i nastaviću, a on me zbog toga samo više obožava i nikad nam nije dosadno. Nisam primetila da me manje ceni jer prave osobe neće vas definisati na osnovu onoga što radite u seksu. Ako hoće, takvi vam ne trebaju.

Prave osobe takođe vam nikad neće reći šta je u seksualnosti poželjno, a šta zabranjeno, jer će je tretirati kao beskrajni prostor slobode u kom je sve dozvoljeno, dok god to svi učesnici žele, a golišave fotke samo su bezazlen uvod u ovu priču.

Bezazlen, dok ne naiđu idioti koji nisu odmakli od neandertalca, a kamoli od seksualne revolucije, i zloupotrebe i vaše poverenje i spremnost na igru.

Mame, učite sinove da ne budu govnari, da žena nije kurva kad je gola i da se poštovanje gradi na drugim frontovima, a ne u krevetu. Borite se da nijedan od ovih idota ne prođe nekažnjeno jer onda nećete morati da učite ćerke da “ne veruju nikom” i da se sputavaju u igri, jer niko ne zaslužuje da bude osramoćen zato što želi da bude slobodan.

I da, jeste sloboda mnogo više od golotinje, ali i golotinja je sloboda jer je najprirodnija stvar na svetu, a mi smo je upropastili.

Prva zvanična erotska fotografija u Srbiji, sačuvana do danas, nastala je pre tačno 102 godine. Posle Prvog svetskog rata menja se doživljaj žene i ženskog tela, ona od objekta postaje subjekat i to snažan i samosvestan, a njeno oružje za emancipaciju između ostalog je i seksualnost.

Od zakopčanih patrijarhalnih robinja, žene postaju te koje lično iniciraju i osmišljavaju snimanje čitavih serija erotskih fotografija, u kojima su upravo one glavni akteri i tako ističu svoju žensku osvešćenost kao nešto čime se ponose. One preuzimaju kontrolu nad ženstvenošću i prave od toga sferu svoje slobode.

Inspirisana razglednicama sa Zapada, koje su se razmenjivale u pismima beogradskog višeg staleža i delile u kuloarima, jedna Beograđanka došla je u fotografski atelje u Ulici kralja Milana, te 1919, rešena da se osveti ljubavniku koji ju je ostavio. Nastala je ova fotografija, sa porukom na poleđini: “I dugo sećanje, naivna, Ž. J.”

Njen đavolasti pogled je, međutim, sve samo ne naivan i kao da i danas poručuje – neću ja patiti za tobom, patićeš ti za mnom, ovo je moje dupe i možeš samo da ga poljubiš.

Ili što bi rekla Seve, još trava nije nikla tamo gde je stala moja štikla.

Može nam se. Žive bile!

Autor: Dragana Pandurević Jovović/Nova

Mislim da je ovo nešto najvulgarnije, najodvratnije, najljigavije što sam pročitala i sad ovde otkucala. Ali, morala sam

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Sta reci za snajku-autorku ovog teksta… vidi se da je vrhunski poznavalac nasih seksualnih neprilika i ubedjen sam da joj omiljena poza u seksu – poza jahacice, bez koznog sedla… za kuvanje, domacinskog pasulja, sa suvim rebarcima neverujem da bi bila od neke pomoci…

  • Majka sam dva sina. Suprug i ja ih ucimo da postuju svoje devojke (i buduce zene), da im pomazu i da se brinu o njima. Ucimo ih da zena nije spremacica , kuvarica, seksualni objekat… E sad, da li ce da tolerisu erotske slike svoje devojke ( zene ) okacene “javno” na instagramu, fb … po meni nije stvar vaspitanja sinova nego devojaka (zena)!

  • Mame, ne učite kćerke da budu kurve, filuju se silikonima i oblače kao prostitutke, da bi nahvatale neku volinu da ih izdržava i da ga muzu, jer nisu same sposobne da se izdržavaju.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


393 Shares
393 Shares
Share via
Copy link