Lifestyle Magazin

Zbog čega su mladi nezainteresovani za seks?

Profesor Dejvid Spigehalter sa Univerziteta Kembridža posvetio se proučavanju jednog od velikih problema današnjice – nedostatku seksa kod mladih. Profesor je došao do zaključka da je glavni krivac za taj problem, ni manje ni više nego televizija. Naime, Spigelhalter tvrdi da su mladi sve manje zainteresovani za seks jer previše gledaju televiziju u sobi.

Potvrdio je to brojevima koji pokazuju pad stope seksa zbog veće mogućnosti povezivanja putem interneta nego što je bio slučaj pre nekoliko godina kad se televizor gasio pre 22 časa.

Ovu tvrdnju potvrdili su i naučnici sa Univerziteta Lankaster u Engleskoj otkrili su da ljudi najčešće koriste internet između 22 i 23 sata, što sugeriše da gledaju serije putem platformi Netfliks i Hulu, prenosi Dejli mejl.

Iako se s aplikacijama poput Tindera nalazimo u vremenu kada je instant seks moguć u svakom trenutku, danas je više nevinih nego što ih je nekad bilo.

Svaki osmi 26-godišnjak nikada nije imao seksualni odnos, prema studiji koja je obuhvatila 16.000 mladih rođenih 1989. i 1990. godine, što je veliki porast s obzirom na prošle generacije u kojima je norma bila jedan od 20, piše Index.

Činjenica je da je danas više mladih koji provode vreme pred ekranom, a koji su manje zainteresovani za seksualni odnos.

Da li nam alkohol pomaže ili odmaže u krevetu

Share via
Copy link