Srbija

Zatvaraju se svi frizerski i kozmetički saloni, kladionice i kockarnice

Prema najnovijim odlukama Vlade Srbije, sa ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, zabranjen je rad svim objektima i delatnostima koje iziskuju blizak fizički kontakt. Pod takvu definiciju potpadaju frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Današnjim odlukom Vlade, takođe je obustavljen rad svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem, piše 021.

Odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28 – to se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

„Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi“, ističe se u saopštenju Vlade Srbije.

Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti, dodaje se u saopštenju.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.

Vlada je navela da će nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka i još jednom apelovala na građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bi svi zajedno, kako kažu, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

Kučkari se neće plašiti vaših policijskih patrola i komšija potkazivača!

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

57 Shares
Share via
Copy link