Lifestyle

Zašto starije žene više u uživaju seksu?

Istraživanja su dokazala: seks je bolji kod starijih. Tako je u jednom istraživanju 37 posto ženskih i 34 posto muških ispitanika priznalo da su četrdesete najbolje godine za seks. U istraživanju je učestvovalo 828 ispitanika. Naučnici koji su radili istraživanje su rekli: „20-godišnjaci imaju više seksa, ali 40-godišnjaci zaista uživaju u seksu.“ Razlog tome je činjenica da 40-godišnjaci imaju manje kompleksa, a više iskustva.

Oni tačno znaju šta žele, nije ih sramota zvukova ili pokreta koje prave za vreme seksa i ne brinu se o malo celulita ili nekoliko bora. Takođe se manje plaše da će zakazati. Dakle, seks u starijem uzrastu je mnogo opušteniji, pa je ujedno i bolji.

Naravno da je lepo kad dvoje ljudi prvi put vodi ljubav. Mirisi, osećaj na koži, sve to uzbuđenje i slast koju ima seks: sve je novo i uzbudljivo.

Ali, kad si u srednjim godinama, dolazi do nečega što seks čini još boljim: iskrena ljubav. Osim toga, tačno znate šta vaš partner želi, a i on zna šta vi želite. Ne morate više da krijete svoje maštarije i možete se bolje i lakše prepustiti.

S godinama sve više uživamo u seksu. A to je velika prednost kad se radi o željenom orgazmu – žene iznad 40 imaju manje problema da stignu do vrhunca.

Jedno istraživanje je pokazalo da 40 posto ispitanih 20-godišnjakinja ima problema s postizanjem orgazma, dok je isto to izjavilo 20 posto žena u četrdesetima.

Muškarci otkrivaju šta najviše vole kod žena u krevetu

14 Shares
Share via
Copy link