Uncategorized

Zašto je tenis dobar sport za decu?

Tenis utiče na razvoj psiho-fizičkih sposobnosti dece, radnih navika i njihove potrebe za kretanjem. Pored učenja teniske tehnike, kod najmlađih razvijaju se opšte i specifične motoričke sposobnosti, kao i disciplina. Iako mnogi misle da je tenis individualni sport, on to ne mora biti: kroz organizovane grupne treninge, sparingovanja ali i zabavne prijateljske i porodične treninge, pored rekreacije zagarantovano je i sjajno druženje i aktivan odmor u okviru Škole tenisa!

teniski-tereni-novi-sad-starli
starli.rs

Zato ovog proleća zaigrajte i vi tenis ili upišite svoju decu na Školu tenisa u Zabavnom parku “Starli” na Novom Naselju, koji ove godine nudi različite sportske aktivnosti za decu i roditelje, a pre svega tenis koji će moći da igra grupa prijatelja i cela porodica.

U Zabavnom parku „Starli“ postoji tenisko zabavište za decu od 3 do 6 godina i teniska školica za decu od 5 do 12 godina, početni kursevi tenisa za decu i odrasle, kao i individualni i grupni treninzi.

tereni-za-tenis-u-novom-sadu-starli
starli.rs

Po čemu se ova Škola tenisa razlikuje od ostalih u gradu, pitali smo teniskog trenera Tomislava Gojkovića, koji svoj pristup sportu zasniva na tome što roditelji od samog početka treba da budu uključeni u stručni tim, pored trenera, lekara, psihologa i kondicionog trenera.

tenis-trening-novi-sad
starli.rs

Naš pristup, u Školi tenisa Zabavnog parka „Starli“, nešto je drugačiji od ostalih i proizilazi iz dugogodišnjeg iskustva. Razlika je u tome što svako dete ima personalni karton koji je sačinjen od lekarskog pregleda, testa fizičkih sposobnosti na osnovu kojih pratimo napredak deteta i komentara trenera koji prati razvoj fizičko-motornih sposobnosti i zalaganje deteta na treninzima. Još jedna bitna razlika je da deca prilikom obavljanja različitih fizičkih zadataka, daju odgovore i na pitanja trenera vezana za opštu kulturu, recituju pesmice i drugo kako bi u isto vreme radio i njihov mozak. Ove igre deca vole, čine trening interesantnim i lakše realizuju zadatke što ih čini više motivisanim na rad.“

Tokom trajanja školica i kurseva tenisa za sve polaznike – loptice i reketi (rekviziti) su besplatni. I ne zaboravite, što je veći vaš tim, veća je i zabava i cena treninga na mesečnom nivou je pristupačnija.

mali-fudbal-novi-sad
Starli.rs

Ako želite da prilagodite bavljenje sportom svojim interesovanjima i vremenu i učinite ga još zabavnijim trenirajući sa vašom ekipom, ovde pročitajte više o sportskim aktivnostima i terenima Zabavnog parka „Starli“.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link