zar-mance-rostilj-novisad
Foto: Milenko Stanković ©
Restorani Novi Sad Smeštaj

Žar Mance, odličan roštilj i još ponešto

Žar Mance je među ljubiteljima roštlja u gradu, već dobro poznato mesto. Ovaj restoran u Kisačkoj ulici nalazi se u sklopu Hostela S. Slobodno možemo reći cene su hostelske a smeštaj  hotelski jer je njegov kapacitet čak 120 kreveta, odnosno 31 soba. Svaka soba ima svoj toalet, kablovsku i internet, i mogu biti od jednokrevetne do osmokrevetne, a noćenje košta 1.200 dinara, odnosno za grupe 1.000 dinara.

U baštici hostela je restoran Žar Mance koji već godinama po veoma pristupačnoj ceni gostima i svima ostalima nudi veliki izbor mesa sa roštilja. Porciju od 400 grama mesa možete kupiti za 350 dinara, dok kilogram roštilja, mešanog mesa iznosi 750 dinara.

roštilj-zar-mance

Osim roštilja tu je i veli izbor predjela, brusketa i sireva. Za ljubitelje italijanske kuhinje, spremaju se testenine, specijaliteti sa papardelama, sosevima od tartufa i još ponešto. Ko voli ribu, tu je kalifornijska pastrmka, a sladokusci mogu uživati u tortama ili slatkim palačinkama.

zar-mance-rostilj-novisad

Četvoročlana porodica u Žar Mancetu može ručati za 1.050 dinara. U ovaj obrok uračunat je pomfrit, salata, velika pogača i naravno 1kg roštilja, kremenadla, belo meso, batak, pileći i svinjski ražnjići, ćevapi i kobasica.

zar-mance-unutra-novisad

Meso je ovde uvek sveže, ne zamrzava se i tri puta nedeljno stiže iz Svilajnca. Leti uživajte u predivnoj baštici, gde je svaki detalj pažljivo odabran, uz laganu muziku i veoma ljubazno osoblje. Zimi, malo drugačija atmosfera u ambijentu od drveta i uz staru peć. Cenatr grada je na samo pet minuta, pa sledeći put kada ogladnite prošetajte do Žar Manceta i uživajte u roštilju ili pak nekim drugim specijalitetima.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share