Svet Vesti

Muž zapalio suprugu jer nije želela da abortira, preminula nakon 11 dana pakla

žasu
Printscreen

Od građanskog rata i brutalnog ubistva Muamera el Gadafija, Libija je postala poprište zverstava i haosa kojem se ne nazire kraj. Društvo je podeljeno u više klanova i plemena, fundamentalizovano i delimice anarhično, a običan svet pokušava da živi i preživi godine nestabilnosti.

Upravo u ovakvom društvu dešavaju se i jezivi zločini, koji ne moraju uvek imati političku pozadinu. Ovoga puta, Libija je zavijena u crno zbog krajnje monstruoznog krivičnog dela.

Naime, trudna Libijka sa opekotinama celog tela vodila je bitku za opstanak nakon što ju je muž zapalio jer je odbila da abortira, ali nažalost posle 11 dana borbe – nije preživela.

Hana Mohamed Kodor (21) hitno je prebačena u bolnicu u Tripoliju u kritičnom stanju nakon što ju je njen suprug, identifikovan kao AA, zapalio gasnim kanisterom. Lekar je rekao da su morali da je operišu kako bi uklonili fetus nakon što je umro, a šanse majke da preživi su ocenili kao “veoma slabe”.

Stravični napad je navodno počeo tako što je AA žestoko pretukao svoju mladu trudnu ženu kada mu je rekla da želi da zadrži njihovu bebu, koja bi trebalo da se rodi u decembru. Argument je proistekao iz finansijskog tereta koje bi dete stavilo na porodicu, a par navodno dolazi iz siromašnog područja na severu zemlje.

libija
Printscreen

Doktor iz bolnice Al-Salam rekao je za Arab News da je Hana primljena 6. avgusta “sa opekotinama od 100 posto”.

– Dok razgovaramo, ona se bori za život. Ona se nalazi između života i smrti na odeljenju intenzivne nege. Hana je bila u petom mesecu trudnoće kada se incident dogodio. Beba je umrla i morali smo da je operišemo da bismo uklonili fetus. Njene šanse da preživi su veoma sumorne – rekao je doktor koji je o njoj brinuo za lokalne medije.

Prijavljeno je da imala opekotine trećeg stepena po celom telu i da se jedva držala u životu i to uz pomoć veštačkog održavanja života.

Libijske snage unutrašnje bezbednosti uhapsile su muža koji je planirao da pobegne iz zemlje, prenosi DailyMail. Tetka je za lokalnu televiziju rekla da je muž pokušao nasilno da pretuče Hodoru kako bi je primorao da izvrši abortus, ali kada nije mogao da je ubedi, odveo ju je kući i zapalio.

Hana Mohamed Kodor (21) nije uspela da preživi smrtonosne povrede u severnoj Libiji. Bila je u bolnici 11 dana.

Izvor: Žena Blic

“Bilo je kao u horor filmu, izvlačili smo mrtve, a vozač je izleteo kroz šoferšajbnu”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

107 Shares
107 Shares
Share via
Copy link