Dogadjaji Radionice

Zajednička veganska večera u CK13

Zajednička veganska večera održava se u sredu 1. juna od 20 sati u Omladinskom centru CK13. U Otvorenoj kuhinji CK13 priprema se sveža, ukusna i raznolika veganska hrana, a zajedničke večere su prilika da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju najrazličitija veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju s ljudima sa kojima će sesti za isti sto. Ideja zajedničke veganske večere jeste stvoriti neku vrstu društvenog prostora u kome su svi jednaki. U ovom prostoru briše se granica između organizatora i posetilaca, i između njih se gradi aktivističko savezništvo. To je mesto koje prožima i stvara svaki pojedinačni rad.

ck13

Otvorena kuhinja CK13 ne funkcioniše kao servis ili restoran, već kao aktivistička kuhinja, zahvaljujući volonterskom angažmanu. Aktivistička znači da zajednički održavamo njen rad i promovišemo njene principe. Volonteri/ke planiraju i pripremaju obroke, organizuju nabavku, čišćenje i promociju. Otvorena kuhinja CK13 održava svoj rad zahvaljujući donacijama. Prikupljen novac ulaže se u nabavku materijala za pripremu hrane i neophodna sredstva za rad. Ostavljanjem preporučenog, većeg ili manjeg iznosa, pomažete opstanak Otvorene kuhinje CK13.

Posetite Sterijino pozorje.

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link