hleb
Pixabay.com
Dogadjaji Radionice

Zajednička veganska večera i priča o hlebu

U okviru programa Otvorena kuhinja u sredu 23. marta u 19 sati u Omladinskom centru CK13 održaće se Zajednička veganska večera održava, a posetioci će moći da čuju i kratku priču o hlebu.

Proučavajući kulturološka i religijska značenja hleba, njegovo mesto u istoriji i u svakodnevnom životu, Dimitrije Vujadinović u svojoj knjizi Hleb na 200 načina piše: „Tajna hleba leži u njegovoj istinskoj gastronomskoj vrednosti, duhovnoj i kulturnoj posebnosti. Misterija i čudesnost hleba nije muzejska vrednost, to je živa ljudska riznica kolektivnog pamćenja. (…) Priča o hlebu je priča o čoveku koji nas upoznaje s antropološkim, simboličkim, kulturološkim, socijalnim i gastronomskim aspektima ljudskog života.”

Tokom ovog razgovora, upoznaćemo se sa pet elemenata koji su potrebni da bismo dobili kvalitetan i ukusan hleb. To su voda, so, brašno, vreme i temperatura. Posetioci će moći da saznaju i nešto o vrstama brašna i njihovoj primeni, kako se dobijaju i šta predstavlja koji tip brašna.

Kao i svake srede, uz ukusan veganski tanjir, domaćini će pripremiti svež, mirisan domaći hleb bez aditiva, a svima poručuju da dođu, probaju, nauče nešto novo i da obrok s nogu zamene veganskom večerom u društvu.

Još dešavanja potražite ovde.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow