Balkan Magazin

Par zatočio devojku kao seksualnu robinju. Oteli joj telefon i vukli po stanovima muškaraca u Zagrebu

Zbog sumnji da su u protekla dva meseca držali 31-godišnju devojku kao seksualnu robinju te je uz pretnje terali da se prostituiše, policija je uhapsila 39-godišnju ženu i 45-godišnjeg muškarca sa područja Zagreba. Policija tvrdi da su devojci početkom februara osumnjičeni uzeli dokumenta, novac i mobilni pa je prisiljavali na prostituciju.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili krivično delo „Trgovinu ljudima“ na štetu 31-godišnjakinje.

Zbog sumnje da je 45-godišnjak počinio i krivično delo „Neovlašćena proizvodnja i promet droge“, piše Jutarnji list.

Sumnja se da su osumnjičeni od početka februara do 14. aprila 2020. godine upotrebom sile i pretnje, oduzimanjem ličnih dokumenata, mobilnog telefona i novčanih sredstava za život, na taj način ostvarili nadzor nad oštećenom, a sve sa ciljem sticanja nepripadne imovinske koristi iskorišćavanjem oštećene kroz seksualnu eksploataciju odnosno kroz njeno podvođenje.

Osumnjičeni su, sumnja se, na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje seksualnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala seksualne odnose na raznim adresama.

Na taj način oštećena je od početka februara 2020. do 14.aprila 2020. godine pružila seksualne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobijen od pružanja seksualnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe.

U petak 17. februara2020. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihovih prebivališta na području Zagreba, i tom prilikom su pronašli ukupno 481 grama marihuane pakovane u više manjih plastičnih omota.

U subotu 18. februara 2020. godine osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu.

Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći skladno Nacionalnom Planu za suzbijanje „trgovine ljudima.“, navodi se u saopštenju zagrebačke policije.

Kako je jedan pit bul zapušio usta onima koji tvrde da je žrtva kriva za silovanje

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

22 Shares
Share via
Copy link